Părinți de nota 10

Fetița ei aproape tăiată în două de centură: avertismentul dur al unei mame

Scaunul de mașină și centura de siguranță prinsă corect pot salva viața copilului. Acesta a fost mesajul pe care o mămică din Virginia a dorit să-l transmită tuturor părinților, după ce fetița sa a fost grav rănită într-un accident de mașină.

„Durează doar câteva secunde să pui un scaun auto în mașină și să legi copilul cu centurile de siguranță. Asta poate salva pe cineva”, a declarat Shelly Martin, după ce micuța Samantha a fost grav rănită într-un accident de mașină.

Copila de doar 6 ani a petrecut 3 săptămâni în spital din cauza unor răni adânci la nivelul stomacului. Samantha a fost rănită după ce tatăl său a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un copac. Micuța nu se afla în scaunul auto, iar centura de siguranță nu era poziționată corect. Din cauza impactului, centura a lovit-o pe fetiță în abdomen, lăsând-i o vănătaie oribilă. Însă, din nefericire aceasta nu a fost adevărata problemă. În urma unui control amănunțit, medicii au descoperit că centura secționase o parte din mușchii abdominali, ajungând chiar la intestine.

Fetița a trecut prin numeroase intervenții chirurgicale pentru ca răul să fie reparat. Deși s-a întors acasă, Samantha nu se poate juca și nici măcar nu poate sta în pat ca orice alt copil, din cauza rănii care încă nu este complet refăcută. Conform medicilor, centura de siguranță a acționat precum un cuțit și va fi nevoie de încă alte câteva proceduri pentru ca totul să revină la normal.