Părinți de nota 10

Fiecare mamă are cel mai frumos copil din lume

Mama: “Am cel mai frumos și deștept copil din lume!” Eu: “Îți dai seama câte mame spun asta?” Mama: “Îmi dau seama, dar tu tot ești cel mai frumos și deștept copil din lume!”
Mamelor, toate aveți cel mai frumos copil din lume! Și cel mai bun. Și perfect. Și mai știți ceva? Nu există un etalon de frumusețe sau perfecțiune când vine vorba despre propriul copil. Cum nu există vreun etalon de perfecțiune nici pentru părinți. Suntem perfecți unul pentru celălalt, cu bune, cu rele, cu defecte și calități.

Fiecare mamă are cel mai frumos copil din lume, încă de când e în burtică. Încă de când îi distinge mânuțele abia formate, încă de când îi vede pentru prima dată năsucul cârn. Fiecare mamă are copilul perfect din prima clipă când ține pentru prima dată în brațe o ființă atât de fragilă.

Fiecare mamă are cel mai frumos copil din lume, iar asta e ceva normal. Pentru că în fiecare copil se investesc sentimente unice, de neegalat, se investesc nopți nedormite, eforturi supraomenești și iubire care nu cunoaște niciodată limite.

Fiecare mamă are cel mai frumos copil din lume când spune primul cuvânt, când face primul pas, când deschide gurița și gustă piureul de legume, când îi apare primul dințișor, când doarme atât de frumos, iar tu nu te mai saturi să-l privești, când își pune ghiozdanul în spate și simți că se desparte de tine, când îți spune că te iubește sau că nu și-ar fi dorit niciodată altă mamă, când stă la pieptul tău și simți cum îi bate inimioara.

Și mai știi ce? Fiecare copil are cea mai frumoasă mamă din lume. Un corp care aduce pe lume un copil, va fi întotdeauna mai frumos decât oricare altul. Poate că sânii se vor lăsa și coapsele vor fi brăzdate de vergeturi. Poate că abdomenul tău plat nu va mai fi la fel, poate că va avea un strat de grăsime sau o tăietură care te va însoți tot timpul. Dar știi ceva? Toate astea îți vor aminti de fiecare dată că ai adus pe lume cel mai frumos copil! Iar atunci când poate nu vei mai fi mulțumită de tine sau îți va fi dor de femeia care erai înainte, pune-ți o întrebare: “Era mai frumoasă viața ta înainte de copil? Te simțeai o femeie completă înainte?” Sunt sigură că răspunsul tău va fi “NU”.