Părinți de nota 10

Mama sau femeie de cariera? „Munca va fi intotdeauna acolo, dar copiii mei nu vor fi intotdeauna mici”

A alege intre job si ingrijirea copiilor este intotdeuana o decizie dificila.

Multe nopti nedormite, zeci de litri de cafea pe masa, liniste absoluta si un computer pornit in mijlocul noptii. Timp de patru ani a fost stilul sau de viata pentru a avea o diploma de studii.

Si asta pentru a gasi o slujba bine platita de care a fost pasionata, pentru a-si putea ajuta familia si pentru a-i aduce satisfactie in suflet.

Un viitor excelent, un loc de munca unde sa-si poata exploata abilitatile si cunostintele. Totusi, cand si-a terminat studiile, viata i s-a schimbat radical. A gasit un barbat de care s-a indragostit si dupa cateva luni a aflat ca va deveni mama.

Cariera sau mama

In planurile ei, nu si-a imaginat niciodata ca va avea copii atat de curand, totusi, ea a acceptat ideea de a deveni mama si a incetat sa-si caute de munca. Dupa alte cateva luni, s-a nascut fiul sau. Dar, in adancul sufletului ei a crescut dorinta de a fi o femeie de cariera.

Diferite ideologii

In secret, cauta o modalitate de a-si lasa bebelusul intr-o gradinita, pentru a putea lucra si, astfel, de a contribui la bugetul familiei si pentru a-si putea indeplini dorinta de a avea o cariera. Cu toate acestea, o fraza spusa de sotul ei a facut-o sa inteleaga cat de important este sa stea cu copilul. „Munca va fi intotdeauna acolo, dar copilul nostru nu va fi intotdeauna mic.”

Copilul tau nu va fi intotdeauna mic

Satisfactiile si invataturile pe care le primesti de la copii

1. Legaturi unice

De la nastere pana la 3 ani, copiii dezvolta o legatura foarte speciala cu mama. Specialistii o numesc atasament. Aceasta relatie produce siguranta, confort si placere. Pentru cel mic este esential sa dezvolte relatii sociale excelente in viata sa si mai ales increderea in sine.

Lipsa atasamentului de mama produce probleme copiilor in viata de adult, cum ar fi dificultatile cognitive si emotionale. Prezenta mamei in primele luni de viata ale bebelusului este fundamentala, deoarece ea devine un ghid care il aduce mai aproape de lumea exterioara.

2. Dragostea adevarata

Nu exista o iubire mai pura decat cea dintre o mama si copilul ei. Este o conexiune care nu poate fi explicata in cuvinte. Cand copiii sunt mici, am putea spune ca traim dragoste adevarata, iubire fara limite, dezinteresata, nevinovata si fara reprosuri. Chiar daca sunt atat de mici, ei sunt capabili sa ne invete sensul adevarat al iubirii, deoarece sunt fragili si dependenti.

3. Curaj

Nu exista niciun manual care sa-ti spuna cu exactitate cum sa fii cea mai buna mama. Prin urmare, copiii ne indeamna sa fim curajosi, invatand din greseli. De la modul de alaptare, schimbat scutece, spalat si identificat motivul pentru care plang sau sunt bucurosi.

4. Traiesti prezentul

De multe ori mamele sunt „sufocate” de grijile, stresul si provocarile vietii. Copiii te invata sa traiesti si sa te bucuri de prezent, cu ras, lacrimi sau bucurie, astfel incat nu mai ai timp sa te gandesti la trecut sau la viitorul nesigur.

5. Motivatie

Copiii devin un motor fundamental al motivatiei, care ajuta mamele sa depuna eforturi si sa-si indeplineasca visele, scopurile sau obiectivele, chiar daca uneori poate parea imposibil acest lucru.

6. Sacrificiul este bine canalizat

Femeile care sunt mame stiu ca un nou-nascut se trezeste la fiecare trei ore, vrand sa manance, ca nu-l poate pune in pat pana nu este sigura ca a eliminat aerul din stomac sau ca trebuie sa-i verifice scutecul de mai multe ori.

Putem spune ca nu exista odihna absoluta atunci cand esti mama si ca multe lucruri trebuie sacrificate. Intre somn, lacrimi, rasete, responsabilitati, mamele isi sacrifica stilul de viata pentru a avea grija de copii. Dar este un sacrificiu bine canalizat, care produce o mare satisfactie.

7. Uniune familiala

Copiii sunt centrul atentiei parintilor, deoarece acestia se concentreaza pe satisfacerea nevoilor lor si gasesc cel mai bun mod a de face acest lucru. Indiferent cat de obosit vine sotul tau de la serviciu, va gasi intotdeauna momente de neuitat in compania micutului sau, ceea ce face legatura de familie mai puternica.

Nu exista niciun loc de munca care sa-ti ofere satisfactia pe care o ai dupa cateva momente petrecute cu copilul tau. Exista atat de multe bucurii, invataminte si experiente unice si irepetabile, pe care le poti trai in fiecare moment! Amintiste-ti ca micutul tau creste foarte repede si, incetul cu incetul, nu va mai fi atat de dependent de tine.

Ingrijindu-ti copilul si oferindu-i toata atentia de care are nevoie, mai ales in primii ani, nu inseamna ca visul tau de a deveni o femeie de cariera nu se va implini niciodata. Trebuie sa te gandesti ca toate se fac la timpul lor si de aceea, cand esti binecuvantata sa fii mama, traieste la maxim fiecare zi. La sfarsitul drumului vei gasi oportunitati de angajare care sa raspunda cerintelor tale.