Părinți de nota 10

Samuel cerșea prin parcări… iar acum e premiant!

Samuel, un adolescent din Baia Mare, are o poveste de viață foarte emoționantă, care i-a fost aflată de curând și unii dintre oameni au avut lacrimi în ochi atunci când au descoperit prin ce chin a trecut acesta. Săptămâna trecută, el s-a numărat printre premianții cu coroniță care au participat la festivitatea de încheiere a anului școlar.

Samuel, azi e premiant, iar în trecut a fost cerșetor
În urmă cu doi ani, Samuel Lingurar cerșea prin parcările din Baia Mare alături de tatăl său care este alcoolic. Mama băiatului era după gratii, astfel că el a fost nevoit să își urmeze singurul părinte care se afla în libertate… chiar dacă “drumul” pe care erau nu ducea nicăieri bine. Ei locuiau la Piriță, un cartier ilegal construit la oraşului Baia Mare, în apropierea staţiei de epurare a oraşului. Și nu erau singurii… 50 de familii cu peste 100 de copii respiră la limita dintre subzistență și viață.

Destinul lui Samuel s-a schimbat radical după ce a fost luat de niște oameni cu suflet mare, care l-au dus și la școală. El nu a lipsit nicio zi de la cursuri, iar clasa I a încheiat-o cu rezultate foarte bune. O tânără care îl cunoaște pe elev a făcut publică o poză cu acesta din ziua premierii și a așternut câteva gânduri în dreptul ei.

“Oricât de greu ar fi nu vă pierdeți speranța, dragi copii În urmă cu doi ani, cerșea prin parcări lângă un tată alcoolic. N-avea certificat de naștere, iar mama lui era închisă. Se spunea că nu se poate face nimic pentru el și că părinții lui sunt singurii responsabili pentru situația lui. Nu numai că a venit la școală și i-a fost drag să învețe, dar e senin și fericit cu viața asta. A avut doar FB și e premiantul de pe Pirita. Mi-aș dori să-i spun povestea mai pe larg, cândva”, a mărturisit Claudia Costea pe Facebook.

Adolescentul învață la Liceul Teoretic Penticostal din Baia Mare.