Părinți de nota 10

Îţi promit, copile!

10 promisiuni, cele mai frumoase din lume!

Au trecut ceva ani de când copilăria mea a luat sfârșit. Bucuriile le-am cam uitat, rar mi-aduc aminte de ele. Nu că n-aș vrea, dar viața asta de adult așa te învață. Te prinde în vâltoarea rutinei și a cerințelor unei societăți pretențioase și efectiv uiți micile bucurii care cândva te făceau cel mai fericit om de pe pământ. În schimb, grijile sunt la locul lor, parcă nu-și mai doresc să mă părăsească vreodată. Cam asta e viața de adult. Griji multe, bucurii puține! Dar ție, copile, îți promit că voi avea grijă să fii altfel. Și știi de ce? Pentru că am ales să te cresc ca să fii mai mult decât ce-am fost eu, nu pentru a avea mai mult decât am avut până acum.

Așa că îți promit următoarele:

1. Să te iubesc

Mai mult decât orice, mai mult decât pe mine însămi. Îți promit că vei deveni un adult încrezător, stabil emoțional și puternic.

2. Să te respect

Îți promit că nu-ți voi cere niciodată nimic fără ca eu să fiu un exemplu pentru tine. Poate că uneori o să mai greșesc, dar îți promit că-ți voi cere să mă ierți, iar tu mă vei înțelege pentru că deja ți-am promis cât de mult te voi iubi.

3. Să-ți spun adevărul

Nu te voi minți niciodată. Poate că uneori voi încerca să omit lucruri, crezând că-ți voi face un bine. Uneori, adult fiind, voi face asta și nu pentru că vreau să-ți fac rău, ci pentru că așa cred eu că te voi proteja. Să mă ierți când voi greși, dar să mă crezi de fiecare dată când îți voi spune că-ți vreau binele.

4. Voi avea încredere în tine

Promit că nu voi fi o mamă egoistă și nu te voi crește pentru mine. Promit că vei avea toată libertatea din lume să faci alegeri, iar la fiecare în parte îți voi explica așa cum știu eu mai bine la ce să te aștepți.

5. Să te accept așa cum ești

Știu că tu ești unic și promit că te voi accepta așa cum ești. Cu bune și cu rele. Și dacă vei vrea să schimbăm ceva, cu siguranță voi face tot posibilul să îmbunătățim lucrurile, dar niciodată nu-ți voi cere să te schimbi.

6. Să fiu fericită

De fiecare dată când îți voi vedea ochii, promit că voi fi cea mai fericită femeie de pe pământ. Promit că în fiecare dimineață îți voi aminti cât de mult mă bucur că începem o nouă zi împreună! Și ba mai mult decât atât, îți promit că mă voi trezi întotdeauna înaintea ta pentru a începe o nouă zi pe măsură.

7. Să te las să experimentezi

Instinctul îmi spune să te protejez și să-ți fiu aproape, dar cu toate astea, știu că trebuie să ai propria ta personalitate. Ca să crești și să ajungi un om matur frumos, vei avea nevoie să experimentezi bune și rele. Chiar dacă mă sperie cumplit asta, îți promit că te voi încuraja să faci alegeri.

8. Să fii în siguranță

Probabil că mă vei întreba des: De ce ai toate aceste reguli? Promit că-ți voi răspunde de fiecare dată până când vei crește mare și frumos. Uneori mă voi îngrijora peste măsură și probabil că te vei simți sufocat, dar ți-am promis de la bun început că te voi iubi mai mult decât orice pe lumea asta.

9. Să-ți fiu mai mult decât o mamă

Îți promit că îți voi fi mamă, dar în afară de asta, îți voi fi prietenă, confidentă și soră. O să fac tot posibilul să-ți dau sfaturi obiective, dar mai ales, voi fi acolo de fiecare dată când vei avea nevoie de mine. Fără să te judec.

10.  Voi crede în pasiunile tale

Îți promit că voi fi cel mai mare fan al tău și voi crede orbește în tine. Îți promit că nu voi insista niciodată să alergi după bani sau putere și nicidecum după o viață ideală. Îți promit că te voi încuraja să visezi și-ți voi permite să-ți descoperi pasiunile ca și cum ar fi ale mele.