Părinți de nota 10

Superalimente pentru mamele care alăptează

Chiar dacă înainte de a naște erați pasionată de gătit și mâncat sănătos, după ce micuțul a venit pe lume descoperiți cu surprindere că nu mai aveți timpul necesar pentru a sta în bucătărie cu orele și a pregăti acele mese care să vă ofere acele vitamine de care aveți nevoie, pentru oferi celui mic lăpticul nutritiv de care are nevoie. De aceea, vă oferim o listă cu mai multe superalimente care aduc numai beneficii pentru starea de bine a organismului dar, în același timp, îi asigură bebelușului nutrienții de care are nevoie pentru o dezvoltare armoniasă.

Un mic dejun sănătos va conține mai mereu cereale de ovăz și iaurt. În acest fel veți spori și cantitatea de lapte, dar veți ține departe și anemia cu care majoritatea dintre mămicile care alăptează se confruntă.

Migdale

O excelentă sursă de calciu, mai ales dacă ne gândim că laptele matern trebuie să fie bogat în această substanță. În cazul în care dieta dumneavoastră nu conține destul calciu, atunci organismul își va extrage cantitatea necesară din rezerve, respectiv dinții sau oasele dumneavoastră.

 

Alegeți să consumați caise proaspete, nu deshidratate sau din compot, deoarece în acest gel nivelul de prolactină crește. Excelente pentru o gustare sănătoasă sunt cele deshidratate, fără zahăr adăugat, și pe care le puteți strecura într-o pungă și să le mâncați afară, cât împingenți la căruțul unde se află mica minune.

Pește gras

Peștele gras, precum macroul, sardinele, somonul, este o excelentă sursă de acizi grașiOmega 3, care ajută sistemul nervos al bebelușului să se dezvolte așa cum trebuie.

 

Dacă micuțul nu suferă de intoleranță la lactoză, atunci iaurtul este un superaliment care nu ar trebui să-ți lipsească din casă, mai ales pe perioada alăptării. Problemele intestinale sunt rezolvate cu ajutorul iaurtului, care mai este și o bună sursă de calciu.

Spanac

De fapt, cam toate legumele cu frunze verzi sunt indicate în perioada alăptării. Surse bune de calciu și nutirienți, aceste legume sunt excelente pentru sănătatea mamei și a bebelușului. Spanacul are avantajul că poate fi consumat și crud, în salate sau smoothie-uri delicioase.