Părinți de nota 10

Lucruri pe care trebuie să le facă tăticul la naşterea copilului

Evident că eroina principală a unei naşteri este mama. Însă şi tăticii trec prin trăiri noi şi puternice, dublate şi de îndatoririle pe care le au în sarcină. Şi ei suferă alături de mamă şi ei plâng şi ei simt că le fuge pământul de sub picioare atunci când îşi văd copilul pentru prima dată, şi pe lângă acestea, trebuie să se întoarcă foarte repede cu picioarele pe pământ, pentru că au câteva lucruri importante de rezolvat.

Pregătirea tatălui
Atunci când se apropie naşterea tatăl ar trebui să fie şi el conectat total la ceea ce însemnă naştere. El va avea grijă să nu plece foarte departe de casă, eventual să nu părăsescă localitatea, va asigura comunicarea permanentă, având grijă să aibă telefonul încărcat şi la îndemână, se ocupă ca maşina să fie alimentată şi perfect funcţională, sau îşi stabileşte foarte exact modul cum va ajunge cu mama urgent la maternitate.
Se va gândi din timp la un mic bagaj pentru el care să cuprindă aparatul foto, camera de luat vederi şi tot ceea ce consideră că i-ar fi lui de folos.
Va fi greu să-şi facă planuri despre cum va reacţiona el în momentul naşterii, cel mai indicat fiind să nu-şi depăşească limitele. Dacă i se pare imposibil să asiste la naştere sau să taie cordonul ombilical al bebeluşului, atunci să nici nu îşi propună acest lucru.
Se va înarma cu răbdare şi va aştepta să îşi va vadă bebeluşul după naştere.

Kitul de recoltare a celulelor stem
Pentru părinţii care au ales recoltarea de celule stem, acesta este momentul în care kitul de recoltare va fi înmânat personalului medical pentru a-l folosi în momentul naşterii.
Pe timpul sarcinii părinţii s-au documentat cât de importantă este recoltarea de celule stem, ce rol major pot juca acestea în cazul în care apar probleme de sănătate mai grave. Capacitatea celulelor stem de a se transforma în orice tip de celulă, ajutând astfel la vindecarea multor afecţiuni, fac din acestea o garanţie la sănătate pentru micuţul la a cărui naştere se recoltează, dar şi pentru eventuale persoane compatibile.
Kitul de recoltare se află în posesia părinţilor din momentul în care au semnat contractul cu banca de celule stem, iar tatăl poate fi acela care îl va da personalului medical imediat ce a ajuns la maternitate.

În timpul naşterii
În timpul naşterii tatăl trebuie să asigure legătura permanentă cu personalul medical, în cazul în care se impun măsuri de urgenţă. Tot el va fi cel care va ţine legătura cu rudele, anunţându-i cum decurge fiecare etapă.

După momentul naşterii
Deşi copleşit de emoţii, imediat ce şi-a văzul copilul tatăl va deveni sprijin moral pentru soţia sa şi vor porni împreună pe acest minunat drum.
Tatăl este cel care va declara copilul pe baza documentelor medicale eliberate de maternitate. Va merge la unitatea de care aparţine şi va scoate Certificatul de naştere al copilului său.
Ulterior va sta la dispoziţia mamei, el fiind cel care va trebui să îi asigure tot ceea ce are nevoie în maternitate şi să rezolve toate problemele ivite pe parcurs.