Părinți de nota 10

CUM ÎȚI CONVINGI COPILUL SĂ SE SPELE PE DINȚI. 4 SFATURI DESPRE CUM SĂ-L CONVINGI

Cum îți convingi copilul să se spele pe dinți, ce metode să adopți? Lupta cu un copil care nu vrea să-și perie dinții poate transforma timpul de culcare într-un un coșmar.

Majoritatea stomatologilor recomandă perierea dinților copilului de către părinți până la vârsta de șapte ani. Când este timpul să renunți la această responsabilitate și să lași copilul să se descurce singur, fără să vocifereze?

Cum îți convingi copilul să se spele pe dinți? Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a ajuta copilul să învețe să iubească periajul dinților:
1) Fii un bun exemplu
Când copilul este mic, tu ești cel mai bun model al lui. Fii un model bun pentru copilul tău și periază-ți dinții în fața lui, în fiecare zi. Încearcă să spargi rutina și să o faci mai plăcută. Poate cânți ceva în timp ce îți speli dinții sau ai un dans special rezervat pentru acest moment. Orice fel de activitate distractivă îi va amuza pe copil și îl va determina să înceapă să-și spele dinții singur.

2) Obține implicarea întregii familii
Un copil care vede că mama sau tata își spală dinții în fiecare zi va dori să se alăture distracției. Implică în această poveste și ceilalți membrii ai familiei: tatăl, bunicii sau frații mai mari.

Începe această activitate când copilul este mult prea mic pentru a se spăla singur și încearcă să faci momentul distractiv de fiecare dată. Încearcă să-i speli dinții soțului, în timp ce el îi periază pe ai tăi. Permite-i copilului să îți perie dinții sau ține câinele în timp ce copilul încearcă să-și spele singur dinții. Orice, doar pentru a face momentul spălării dinților distractiv și incitant. Va deveni o rutină, care va continua până la maturitate.

3) Nu lăsa pasta de dinți să fie o piedică
Pentru unii copii, pasta de dinți poate fi cel mai mare factor care îi împiedică să-și spele dinții. Nu lăsa să se întâmple asta. Deși copilul va trebui să învețe în cele din urmă să folosească pastă de dinți, obiectivul tău principal ar trebui să fie cel puțin să-l obișnuiești să-și folosească peria în fiecare dimineață și seară. Dacă este o problemă cu pasta de dinți, lasă copilul să-și perie dinții cu o periuță de dinți umedă. Desigur, nu este la fel de eficientă, dar este mai bine decât nimic. Cel puțin pentru o vreme.

4) Cum îți convingi copilul să se spele pe dinți? Fii pozitivă
Unii părinți lasă să se vadă frustrarea lor. Chiar dacă copilul nu vrea să se spele pe dinți, nu înseamnă că toată speranța este pierdută. Poți încă să-i insufli copilului tău obiceiuri bune de spălare a dinților.

Nu folosi niciodată medicul dentist ca o formă de pedeapsă, ca în „Dacă nu te speli pe dinți, vei avea carii și trebuie să mergi la medicul dentist”. Acest lucru transformă dentistul într-un lucru de temut. Deși poate fi tentant să folosești această tactică, nu încerca.

În schimb, folosește întăriri pozitive. Atunci când copilul își perie dinții, în fiecare zi sau la sfârșitul săptămânii, încearcă să-i oferi o mică răsplată. Poate că vrea o gustare specială sau să primească zece minute suplimentare pentru a juca jocuri video.

Cheia pentru a-ți face copilul să iubească spălatul pe dinți este ca acesta să fie o activitate distractivă.