Părinți de nota 10

Ce cauzeaza raul de miscare la copil si ce putem face pentru a-l ajuta

Răul de miscare este un tip de boală de mișcare. Boala de mișcare apare la copil atunci când creierul sau primește informații contradictorii din urechile, ochii și nervii din interiorul articulațiilor și mușchilor.

Foarte multe mămici se confruntă cu această problemă. Răul de miscare afectează in special copiii cu vârste intre 4 si 12 ani, iar orice drum ceva mai lung se poate transformă intr-o “aventură” pentru intreaga familie. Iată de ce unii copii suferă de rău de mișcare iar altii nu și ce trebuie să facem dacă plecăm la drum și copilul are rău de mișcare…

Care este cauza răului de mișcare la copil?
Sunt unii copii care – imediat ce sunt in masina, au rau de miscare. Raul de miscare este un tip de boală de mișcare. Boala de mișcare apare atunci când creierul primește informații contradictorii din urechile, ochii și nervii din interiorul articulațiilor și mușchilor.

Imaginați-vă un copil mic așezat jos pe scaunul din spate al unei mașini, fără a putea vedea fereastra – sau un copil mai mare care citea o carte în mașină. Urechea interioară a copilului va simți mișcarea, dar ochii și trupul lui nu vor. Rezultatul ar putea fi un stomac deranjat, transpirații reci, oboseală, pierderea apetitului sau vărsături.

De ce unii copii au rău de mișcare si alții nu?
Nu este clar de ce boala raului de miscare afectează mai mult unii copii decât alții. Deși problema nu pare să afecteze majoritatea sugari și copii mici, copiii cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani sunt deosebit de susceptibili.