Părinți de nota 10

Ce știi despre auzul bebelușilor?

Auzul este unul dintre simțurile care se dezvoltă încă din perioada intrauterină. Grație acestuia, cel mic recunoaște mai ușor vocea mamei, și de multe ori se liniștește doar la sunetul ei. Cu toate acestea, sunt mămici care susțin că bebelușii lor dorm cu tot zgomotul din jur, în timp ce altele susțin că și un simplu oftat îi trezește și reîncepe agitația. De aceea, am decis să vă vorbim puțin despre auzul celui mic, pentru a depista din timp dacă există sau nu unele probleme și să le puteți remedia din timp, evident dacă acest lucru este posibil.

Greu de depistat?

Spre deosebire de alte probleme cu care se poate confrunta, din păcate, cel mic, cele auditive nu pot fi observate, fizic, la nașterea acestuia. În primă fază, toți bebelușii vor avea același tip de comportament, iar depistarea deficiențelor de auz are loc destul de târziu.

Test de auz pentru bebeluș

Dacă ți se pare că puiul tău ar putea avea unele probleme cu auzul, sau poate micuțul tău a urmat un tratament cu antibiotic în primele trei luni de viață și te întrebi dacă acesta i-a afectat capacitatea de a auzi corect, atunci cel mai bine este să te adresezi specialiștilor, pentru un test de auz. Chiar dacă micuțul tău este prea mic, specialiștii vor ști ce tehnici de măsurare să aplice, cele mai multe dintre ele putând fi realizate în deplină siguranță, atunci când acesta doarme.

Aparate auditive

În funcție de problemele găsite, s-ar putea ca o soluție să fie apelarea la unele aparate auditive, special concepute pentru bebeluși. De fapt, specialistul acustician este cel care, în funcție de rezultatele înregistrate la testul de auz, vă va spune care sunt soluțiile, și ce măsuri trebuie luate în continuare. Cel mic este personajul principal, așa că totul va fi făcut spre binele său.

Teama este normală!

Este normal să vă fie puțin teamă de acest moment, dar nu lăsați ca starea dumneavoastră să vă acapareze și să amânați testarea de frica unui eventual rezultat pozitiv.

Loading...