Părinți de nota 10

Rugăciunea făcătoare de minuni pe care mamele trebuie să o spună pentru copiii lor…

Orice rugaciune are puteri miraculoase atunci cand este rostita din inima si toti crestinii cae au credinta puternica pot sa savaraseasca minuni, spune parintele Victor Manolache.

“Dumnezeule, Ziditorule al tuturor fapturilor! Adaugand mila peste mila, m-ai facut vrednica sa fiu mama, bunatatea Ta mi-a daruit copii, si indraznesc sa spun ca ei sunt copiii Tai, fiindca le-ai dat fiinţa, i-ai facut vii inzestrandu-i cu suflet nemuritor, i-ai renascut prin botez spre viaţa cea potrivita cu voia Ta, i-ai infiat si i-ai primit in sanul Bisericii Tale.

Doamne! Pazeste-i in har pana la sfarsitul vieţii lor, invredniceste-i sa se impartaseasca de Tainele legamantului Tau, sfinţeste-i cu adevarul Tau, ca sa se sfinteasca in ei si prin ei sfant numele Tau! Trimite-mi ajutorul Tau haric ca sa ii cresc spre slava numelui Tau si folosul aproapelui! Da-mi in scopul acesta rabdare si putere!Invaţa-ma sa sadesc in inima lor radacina adevaratei inţelepciuni – frica Ta! Lumineaza-i cu lumina Inţelepciunii Tale ce carmuieste intreaga lume! Sa Te iubeasca din tot sufletul si din tot cugetul lor, sa se lipeasca de Tine din toata inima si sa tremure de cuvintele Tale toata viaţa lor! Daruieste-mi pricepere sa le arat ca viaţa cea adevarata sta in pazirea poruncilor Tale, ca osteneala intarita de cucernicie aduce toata viaţa de aici mulţumire lipsita de tulburare, iar in vesnicie – fericire negraita. Descopera-le lor inţelegerea legii Tale, ca pana la sfarsitul zilelor lor sa aiba simţamantul ca Tu esti pretutindeni! Sadeste in inima lor teama si dezgustul de orice faradelege, ca sa fie fara de prihana in caile lor, ca sa-si aduca aminte intotdeauna ca Tu, Dumnezeule Atotbune, pazesti cu gelozie legea Ta si dreptatea Ta! Ţine-i in curaţie si in evlavie faţa de numele Tau, incat sa nu prihaneasca Biserica Ta prin purtarea lor, ci sa traiasca dupa randuielile ei! Insufleţeste-i cu ravna pentru invaţatura folositoare si fa-i in stare de toate lucrurile cele bune, ca sa castige inţelegerea cea adevarata a cunostinţelor de care au neaparata nevoie, ca sa se lumineze cu stiinţa cea binefacatoare pentru omenire.

Doamne! Da-mi inţelepciune ca sa intiparesc cu trasaturi de nesters in inima si in mintea copiilor mei frica de intovarasirea cu cei ce nu stiu de frica Ta, sa le insuflu indepartarea de orice insoţire cu cei nelegiuiţi, ca sa nu ia aminte la impreuna-vorbirile cele putrede, sa nu fie abatuţi din calea Ta de pildele cele rele, sa nu se sminteasca de faptul ca uneori calea nelegiuiţilor propaseste in lumea aceasta!

Cerescule Parinte! Daruieste-mi harul de a nu le face copiilor mei sminteala prin faptele mele, ci a-i feri de rataciri, de a le indrepta greselile, de a le infrana indaratnicia, de a-i abate de la nazuinţa spre desertaciune si usuratate. Sa nu fie furaţi de ganduri nechibzuite, sa nu umble dupa poftele inimii lor, sa nu se mandreasca in cugetele lor, sa nu Te uite pe Tine si sa nu uite de legea Ta, ca faradelegea sa nu dea pierzarii mintea si sanatatea lor si pacatele sa nu le moleseasca puterile sufletulului si ale trupului.

Judecatorule Drept, Care ii pedepsesti pe copii pentru pacatele parinţilor pana la al treilea si al patrulea neam! Abate aceasta pedeapsa de la copiii mei, nu ii bate pe ei pentru pacatele mele, ci stropeste-i pe ei cu roua harului Tau, ca sa sporeasca in virtute si in sfinţenie, sa creasca intru buna voirea Ta si intru dragostea oamenilor evlaviosi.

Parinte al indurarilor si a toata milostivirea! Din dragoste de mama, le-as dori copiilor mei toata imbelsugarea bunataţilor pamantesti, le-as dori binecuvantare din roua cerului si din grasimea pamantului, insa fie cu ei sfanta voia Ta! Randuieste-le soarta dupa buna voirea Ta, nu ii lipsi in viaţa de painea cea spre fiinţa, trimite-le toate cele trebuitoare in vremelnicie spre dobandirea vesniciei fericite, fii milostiv cu ei cand vor pacatui inaintea Ta, nu le socoti lor pacatele tinereţii si ale nestiinţei, fa inimile lor sa se umileasca atunci cand se vor impotrivi calauzirii harului Tau, pedepseste-i si miluieste-i, indreptan-du-i la calea bineplacuta Ţie, dar fara sa-i lepezi de la faţa Ta! Primeste cu bunavoinţa rugaciunile lor, daruieste-le reusita in tot lucrul bun, nu abate faţa Ta de la ei in zilele necazului lor, ca sa nu-i ajunga ispite mai presus de puterile lor. Adumbreste-i cu mila Ta, ca sa umble ingerul Tau cu ei, pazindu-i de toata nenorocirea si calea rea.

Dumnezeule Atotbune! Fa-ma mama care se veseleste de copiii sai, ca sa imi fie bucurie in toate zilele vieţii mele si sprijin la batraneţe. Invredniceste-ma sa ma infaţisez impreuna cu ei la Infricosatoarea Ta Judecata nadajduind in milostivirea Ta si sa zic cu nevrednica indraznire: „Iata eu si pruncii pe care i-ai dat mie, Doamne!”, ca impreuna cu ei, preaslavind bunatatea Ta cea nepovestita si iubirea Ta vesnica, sa preainalţ preasfant numele Tau, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, in vecii vecilor. Amin.”