Părinți de nota 10

Profesoara refuză să-şi lase în urmă eleva cu paralizie cerebrală în timpul unei excursii cu clasa – Aşa că o cară în spate

Niciodată nu este uşor să trăieşti cu dizabilităţi.

Este şi cazul lui Maggie Vazquez, o fetiţă în vârstă de 10 ani, care are paralizie cerebrală. Ea are nevoie de un însoţitor care să o ajute să se deplaseze, deşi iubeşte ieşirile în aer liber, uneori poate fi dificil pentru ea să facă toate lucrurile pe care şi le-ar dori.

Din nefericire, la fel s-a întâmplat şi atunci când clasa ei a stabilit să meargă într-o excursie într-o zonă de munte. Însoţitorul lui Maggie nu a dorit să să-şi asume responsabilitatea în pădure, iar fetiţa nu voia să rămână acasă în timp ce colegii săi se distrau.

Din fericire pentru ea, profesoara ei, Helma Wardenaar, nu a lăsat lucrurile în voia sorţii. Conform ABC, Wardenaar a făcut tot posibilul ca Maggie să meargă în excursie, drept urmare a găsit o modalitate destul de ingenioasă de a duce acest lucru la îndeplinire…

Mama lui Maggie, Michelle, îşi descrie fiica drept o persoană pozitivă, amuzantă şi independentă: „Are un simţ nostim şi neaşteptat al umorului. Adoră să-şi consume timpul lucrând cărţi detaliate de colorat şi a început să deseneze în mod independent. Iubeşte muzica. Îi plac ieşirile în aer liber, dar activităţile motrice îi provoacă dificultăţi”.

Având în vedere personalitatea ei, gândul de a fi lăsată în urmă în timp ce colegii săi se bucurau de o excursie la munte era destul de greu de suportat.

Din fericire, Helma, profesoara lui Maggie, nu era dispusă să accepte această variantă. Ea a verificat mai întâi pentru a vedea dacă scaunele cu rotile obişnuite ar fi potrivite, dar şi-a dat seama că nu pot fi folosite pe teren accidentat.

Apoi s-a gândit să închirieze un ponei pentru ca Maggie să îşi poată însoţi colegii, dar legea nu permite accesul acestor animale pe aleile pietonale. „Am luat în considerare chiar şi plata unei amenzi dacă vom fi prinşi”, povesteşte Wardenaar, „dar până la urmă ne-am gândit că acest lucru ar fi un exemplu negativ pentru copii”.

Fără să fie descurajată, Wardenaar a contactat marile branduri pentru a cere ajutor în această situaţie dificilă, dar nimeni nu a reuşit să-i ofere o soluţie. Un angajat, pe numele său Greg, a petrecut o oră cu profesoara, încercând să găsească ceva potrivit în magazinul său, dar din nou, fără succes.

Apoi, două săptămâni mai târziu, Greg a luat legătura cu profesoara pentru a-i spune că a găsit un suport numit „Free Loader” – un echipament special conceput, care i-ar permite lui Wardenaar să o transporte pe Maggie în spate.

La 300 USD nu a fost deloc ieftin şi nu i-a oferit lui Maggie niciun fel de confort, dar pentru a-i îndeplini visul de a merge în excursie a fost perfect.

„Am văzut urme de căprioară, fluturi, păsări, etc. Maggie a cântat tot timpul cât am urcat. Ea a compus o melodie originală despre tabără şi cât de distractiv a fost să-şi petreacă timpul alături de colegi”, mărturiseşte Wardenaar.

Evident, mama lui Maggie a fost nespus de impresionată de Wardenaar şi de eforturile sale. „Domnişoara Helma chiar s-a implicat personal în această problemă şi a petrecut mult timp căutând acel accesoriu special pentru Maggie”, mărturiseşte aceasta.

Ce poveste plină de inspiraţie. Este minunat să vezi un cadru didactic cu un asemenea devotament faţă de elevii săi – Helma a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a se asigura că Maggie se va simţi la fel ca ceilalţi copii din clasa ei.