Părinți de nota 10

De ce este bine sa sarbatoresti intotdeauna ziua de nastere a copilului tau

Exista oameni care nu isi sarbatoresc ziua de nastere. Nici pe a lor si nici pe a altora, dar in realitate este o traditie foarte importanta pentru oricine.

Este important pentru copilul sarbatorit ca in acea zi speciala parintii sa-i invite pe cei dragi, pentru a se simti o persoana speciala.

Ziua de nastere este cea mai importanta zi din an si, prin urmare, trebuie sa fie celebrata in consecinta.

„Daca esti parinte, este important sa sarbatoresti intotdeauna ziua de nastere a copilului, deoarece trebuie sa-i arati in fiecare an cat de important este pentru tine si pentru ceilalti. Petrecerile nu trebuie sa fie extravagante si nici sa fie cea mai tare zi de nastere din scoala. Ceea ce conteaza este ca el sa se simta protagonist si se bucure de acea zi cat poate de mult. Tine cont de aceste motive si sarbatoreste intotdeauna ziua de nastere a celui mic, indiferent de varsta pe care o are”, potrivit psihologului Maria Jose Roldan.

Nu este necesara o petrecere mare

Nu este nevoie sa sarbatoresti ziua de nastere cu o petrecere mare, ceea ce conteaza este ca in acea zi este ca micutul tau sa sufle in lumanari, sa-si puna o dorinta si sa se bucure de compania celor dragi. Este o zi speciala si protagonistul chiar asa trebuie sa se simta.

Imbunatateste stima de sine

Sarbatorirea zilei de nastere inseamna ca sarbatoritul poate avea o stima de sine mai puternica, identitatea sa se formeaza in compania celor dragi pentru ca isi da seama cat de important este pentru altii. Toti oamenii care il iubesc vor fi in jurul lui, ii pretuiesc ziua de nastere, astfel incat, atunci cand sufla in lumanari invitatii il aplauda. Iar aplauzele inseamna dragostea pe care o simt pentru persoana care s-a nascut in aceea zi.

Este o traditie de familie

Pentru toti oamenii din lume, care au traditii in familie si care au o legatura puternica cu cei dragi, este cel mai important lucru. Prin urmare, o petrecere aniversara este o traditie care se desfasoara pentru a se bucura. Sunt traditii care nu vor disparea niciodata si care pot fi sarbatorite an de an.

Exista multe modalitati de a sarbatori o zi de nastere

Copiii, cand cresc, stiind ca exista multe modalitati de a sarbatori ziua de nastere si toate sunt importante, il vor face mai flexibil si mai intelegator. O petrecere a zilei de nastere poate fi o sarbatoare acasa cu un tort, o masa la un restaurant, o petrecere cu prietenii sau numai cu familia sau o excursie. Sarbatoritul va decide cum va petrece, in functie de interesele pe care le are … intotdeauna el este protagonistul!

Cel mai frumos lucru este ca atunci cand acesti copii devin adulti si vad toate fotografiile de la petrecerile zilelor lor de nastere, vor avea amintiri pretioase, care ii vor ajuta sa aiba o identitate foarte puternica, alaturi de oamenii pe care ii iubeste cel mai mult pe lume: familia sa.