Părinți de nota 10

Sfatul devenit viral care ar putea fi extrem de periculos. Este despre prevenția sarcinilor

Noua modă este nutriția – toată lumea a devenit pasionată de cuvintele nutriție, eco, bio etc, iar în acest caz, care ar putea fi cel mai bun loc care să ne facă reclamă la ideile pe care dorim cu îndârjire să le promovăm?

Exact, ați ghicit! – internetul!

Mai nou, o serie de postări atât pe conturile de socializare, cât și pe YouTube afirmă faptul că există o serie de modalități complet naturale pe care le putem utiliza în locul pilulelor anticoncepționale.

Cum? Da, ați citit bine – așa spun „specialiștii”!

De la usturoi până la papaya, informațiile false împăienjenesc internetul și promit femeilor că vor fi protejate de sarcină atâta vreme cât consumă aceste alimente. Desigur, usturoiul ar putea fi un bun substitut pentru anticoncepționale – respirația pe care o lasă în urma sa poate ține la distanță orice bărbat.

Din păcate, aceste informații continuă să apară și lipsa de cunoștințe determină anumite femei să se încreadă în ele.

Mare atenție, deși informațiile par la prima vedere lipsite de pericol, există și persoane care susțin că utilizarea anumitor ierburi, precum Busuiocul cerbilor, sunt perfect utile în cazul prevenirii unei sarcini. Busuiocul cerbilor este o plantă care se prescrie adesea, împreună cu alte plante, pentru inducerea avortului, de către persoanele necalificate sau neprofesioniste. Infuziile de acest gen pot cauza probleme severe ale rinichilor, stomacului, creierului, plămânilor precum și stări de greață, vomă și dureri acute abdominale.

Nu vă lăsați păcălite de informațiile care circulă pe internet și discutați tot timpul cu medicul specialist înainte de a lua o decizie!