Părinți de nota 10

Cand dam paine bebelusului – iata ce trebuie sa stii

Puteti introduce painea in alimentatia bebelusului incepand de la varsta de 7 luni. O data ce a implinit 5 luni incepeti cu gustari de test (legume si fructe), care sunt menite sa introduca copilului noile arome, sa manance cu o lingurita si sa invete sa inghita alimente mai ferme. Gustarile de test pot fi orice, atata timp cat sunt sanatoase: legume sau fructe. Un copil are o preferinta naturala pentru dulce, deci este recomandat sa incepeti cu legume si abia apoi sa introduceti fructele.

Incepeti intai cu alimente solide si apoi cu paine, nu mai devreme de 5 luni. Se recomanda sa incepeti sa oferiti alimente solide de la varsta de 5 luni a bebelusului. Este indicat sa acordati atentie semnalelor, cum ar fi un interesul copilului de a manca din farfurie sau de a lua mancarea si a o duce la gurita. Imitarea zgomotelor sau miscarii de mestecare este de asemenea, un semnal ca bebelusul poate fi gata de alimente solide.

Daca nu sunteti siguri ca bebelusul este gata sau nu pentru inceperea diversificarii, puteti sa tineti o lingura mica in mana si sa observati reactia copilului, unii copii sunt captivati, in timp ce altii sunt complet dezinteresati. Daca bebelusul dvs. este deja obisnuit cu o lingurita, mesteca si inghite, atunci puteti sa ii oferiti painea ca urmator aliment.

Exersare si practică – faza de explorare a fiecărui aliment nou

In orice caz, amintiti-va ca aceasta este faza de explorare, obiectivul este introducerea aromelor si structurii, precum si exersarea mestecarii si inghititului, si nu consumarea painii in cantitate mare sau a unui sandwich intreg. In definitiv, copilul isi obtine principalele substantele nutritive din laptele matern sau formula. Introducerea solidelor cu mai multa structura si practica cu alimentele solide, precum si mestecarea, sunt importante pentru abilitatile motorii ale gurii si mai tarziu pentru dezvoltarea vorbirii.

Ce fel de pâine este mai potrivită pentru inceput?

De la 5 la 6 luni, un bebelus are nevoie intr-adevar de alimente solide, cum ar fi terci de cereale, fructe, legume si paine, in plus fata de lapte, si prin urmare, puteti servi bebelusului aceste alimente in mod regulat. Bebelusul are nevoie de paine pentru a obtine suficienti carbohidrati, proteine, fibre, iod, vitamine B si fier.

Incepeti cu paine intermediară usoara, intestinele unui copil trebuie inca sa se obisnuiasca cu fibrele. Painea intermediară contine aproximativ 4,5 grame de fibre la 100 de grame. Tăiati-o in bucati mici si oferiti-o pe o farfurie. Saliva o face mai moale si se dizolva lent, astfel incat copilul se obisnuieste cu structura.

Nu lăsati niciodată bebelusul singur când mănăncă – chiar si câteva secunde pot fi suficiente pentru a nu reactiona la momentul potrivit in caz de inec.

Loading...