Părinți de nota 10

8 pozitii de somn si ce spune fiecare despre caracterul copilului

Știați că există 8 poziții diferite de dormit? Specialistii indieni sunt de parere ca pozitia de dormit a unui copil poate spune multe despre personalitatea si caracteristicile sale comportamentale.

Somnul este esential pentru crestere … iar pozitia preferata se pare ca da detalii despre caracter

Stim ca somnul copilului este de multe ori o problema … pentru ca ne-am dori sa doarma mai mult si mai bine, somnul fiind esential pentru o dezvoltare armoniasa a corpului si creierului sau.

Haideti insa sa ne uitam si la felul cum doarme. Specialistii indieni au aceste pareri despre felul cum doarme copilul:

1. Copilul prefera sa doarma pe burtica?

 

Ei bine, aceasta pozitie de somn arata ca este un copil echilibrat insa are tendinta de a fi un pic egoist. In plus, nu ii place sa fie criticat si ii place sa isi impuna opinia in fata parintilor si a prietenilor. Insa, in ciuda afaptul ca pozitia sa preferata de somn arata ca este inflexibil, copilul este popular și are (sau va avea) mulți prieteni.

2. Copilul prefera sa doarma pe o parte cu genunchii catre burtica

 

Aceasta pozitie de somn indica o persoana sigura pe sine care se bucura de dragostea celor din jur. Acest fel de a dormi indica si ca persoana respectiva este ambitioasa iar eventualele mici insuccese se datoreaza mai degraba neglijentei. In India se spune ca asa dorm viitorii oameni de afaceri.

3. Cand copilul prefera sa doarma in poziția fetală

 

Daca micutul preera sa doarma cu genunchii îndoiți spre stomac, într-o poziție fetală, arată că se simte vulnerabil și este foarte sensibil.
Are un pic tendinta de a fi egoist și egocentric. Are un temperament usor fierbinte … si are tendinta de a fi cusurgiu. Si cam plangacios dar nu foarte mult 🙂

4. Dormitul pe o parte cu un genunchi îndoit

Ii place sa doarma pe o parte cu un genunchi îndoit și celălalt drept? Atunci e vorba despre un copil introvertit. Cu toate acestea, acest copil este echilibrat și inteligent dar nu prea are rabdare cu cei care sunt mai puțin inteligenți decât ei.

Acest copii nu sunt foarte vorbareti si nu le plac conversatiile inutile. Isi ascund destul de bine sentimentele, fiind rationali si buni ganditori.

5. Somnul pe spate (brațele încrucișate)

 

Dacă dormi pe spate cu brațele încrucișate sub cap, arată că ești o persoană inteligentă. Nu ești un chatter, dar ești prietenos. Îți ia ceva timp ca să-ți placi cineva. Bărbații care dorm astfel fac provideri buni, dar nu le place cu ușurință. Prea poate alege.

6. Somnul pe o parte cu genunchii ușor îndoiți

 

Daca prefera un somn pe o parte cu genunchii ușor îndoiți, dar nu complet în poziție fetală – e semnul ca persoana in cauza este o persoană sinceră și iubitoare. Este un copil sensibil, politicos și blând. Acest copil este sensibil si drept si nu ar răni pe cineva în mod intenționat – avand un suflet frumos. Copilul are o inimă bună.

7. Somnul pe spate (picioarele încrucișate)

Dacă prefera sa doarma pe spate cu picioarele încrucișate, dovedeste un caracter foarte sigur pe el dar si foarte conservator, caruia ii este dificil să accepte schimbarea.

Acesti copii sunt conservatori si le place ca lucrurile sa ramana asa cum sunt … Sunt deseori nostalgici carora le place sa re-traiasca in gand amintirile … Copilul acesta dovedeste un caracter solitar insa foarte tolerant si rabdator.

8. Somnul pe spate (cu mâinile și picioarele indepartate)

 

Dacă micutul prefera sa doarma pe spate cu mâinile și picioarele întinse, doveste ca are un un spirit liber care iubește independența. Și, inca un amanunt, spun expertii indieni – copilului ii va place barfa.  În plus, se va bucura de lucrurile luxoase din viață sii va place sa cheltuie … dar, dn fericire, acest tip de somn prevede ca banii vor veni relativ usor 🙂