Părinți de nota 10

Semnele prin care bebelușul îți spune că te iubește!

Privești la puiul de om pe care îl ții în brațe și nu îți vine să crezi cât de mare poate fi iubirea pe care poți să o simți pentru cineva atât de mic. Ochii îți joacă în lacrimi și abia aștepți clipele în care micuțul tău va începe să vorbească și îți va spune un clar și limpede ”te iubesc”. Dar cum până atunci mai este o bună bucată de timp, trebuie să știi că există și unele metode prin care bebelușul tău îți transmite că te iubește, chiar dacă nu poate încă să o pronunțe. De aceea, îți prezentăm în continuare care sunt aceste semne prin care le transmite celor dragi afecţiunea sa.

 

Veți zice că este normal să râdă atunci când mama îi zâmbeşte, dar sunt momente, chiar şi în primele zile de viaţă, în care zâmbeşte fără ca nimic să-i determine această reacţie. Momentul în care puiul tău îți va zâmbi prima dată îl vei păstra în memorie toată viața, ca și momentul în care a râs prima dată. Este acel moment în care simți că poți trece peste orice obstacol, că poți dărâma munții, dar… deocamdată să treceți de perioada colicilor.

 

Cum întreaga dumneavoastră existență se învârte de acum în jurul bebelușului dumneavoastră, cu siguranţă aţi surprins o mulţime de momente în care cel mic a privit obsesiv la dumneavoastră sau la tăticul lui. Prima tendinţă este de impacientare şi de a crede că a păţit ceva. Nimic mai neadevărat. Chiar medicii pediatri sunt de părere că aceste priviri insistente sunt de fapt o declaraţie de dragoste în limbaj de bebeluș.

 

După o bună perioadă de acomodare să-i zicem, începând de la şase luni, sugarii sunt conştienţi de mediul care îi înconjoară. Acesta este şi momentul când încep să-şi întindă mânuţele către mama, fiind unul dintre modurile adorabile prin care își manifestă afecţiunea. Unele mame cred că acesta este un semn de răsfăţ, prin care cer să fie ţinuţi în braţe. Și chiar dacă ar fi așa, ce poate fi mai minunat decât să-ți ții puiul în brațe, să-l alinți și să-i provoci acele cascade de râs care te fac să lăcrimezi instant. De fericire, se înțelege!