Părinți de nota 10

Opt lucruri de care are nevoie o femeie însărcinată

Cele mai multe viitoare mămici se concentrează atât de mult pe creșterea și dezvoltarea armonioasă a fătului, încât uită cu desăvârșire de starea lor de bine. Totuși, cele 9 luni de sarcină reprezintă poate cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei, când nimic nu mai este și nu va mai fi așa cum a fost odată.

După atâtea vizite la medic, după listele interminabile cu nevoile bebelușului, după zecile de informații pe care le acumulează pentru a se descurca cât mai bine când bebelușul va sosi pe lume și dat fiind tot disconfortul pe care îl îndură, toate femeile merită măcar un pic de răsfăț. Sunt unele lucruri utile care vă vor asigura răsfățul care v-ar prinde atât de bine, dar care totodată ameliorează și unele neplăceri ale sarcinii.

Iată în rândurile următoare cele mai apreciate lucruri fără de care sarcina ar fi cu mult mai istovitoare:

  1. Orice femeie care mai are puțin și naște va spune că simplul gând de a se apleca pentru a se încălța este de-a dreptul obositor. Mocasinii, precum sunt cei de aici, vor fi cea mai confortabilă încălțăminte de care veți avea nevoie pe ultima sută de metri a sarcinii. În plus, se pot purta cu nenumărate articole vestimentare.
  2. Încălțăminte ușoară. Când burtica începe să se dezvolte și viitoarea mămică dă semne de oboseală după doar câteva mișcări, o pereche de teniși, cum sunt cei de aici, asigură o plimbare relaxantă. Tenișii pot fi purtați cu nenumărate tipuri de pantaloni, cu fuste și cu rochii, asigurându-vă o ținută ireproșabilă.
  3. Pernă pentru gravide. Pe măsură ce burtica crește, mama poate întâmpina probleme cu dormitul. Totuși, o pernă mare, din material special, care vă cuprinde toate formele este singurul lucru care vă poate asigura un somn odihnitor până în ultimele zile de sarcină.
  4. Blugi de maternitate. Mai ales dacă sunteți însărcinată în sezonul mai răcoros, o pereche de blugi de maternitate, cu bandă care se extinde fără a vă produce disconfort, este o piesă vestimentară absolut esențială.
  5. Loțiune de corp. Mai ales în perioada sarcinii, când pielea trece prin atâtea schimbări de la o zi la alta, este necesar să îi acordați o îngrijire sporită. Dacă nu doriți să vă confruntați după naștere cu semne inestetice, cu vergeturi, celulită sau varice, un masaj zilnic cu o loțiune cât mai naturală, bogată în vitamina E și în unturi benefice, așa cum este unul de cacao, untul de cocos și untul de shea vă va ajuta să vă mențineți pielea moale, suplă și fără semnele specifice sarcinii.
  6. Vitamine prenatale. Cel mai indicat ar fi ca medicul personal să vă prescrie o vitamină prenatală all-in-one, adică o vitamină care să vă asigure că bebelușul primește toate substanțele necesare creșterii și dezvoltării armonioase. Este mult mai eficient să luați o singură pastilă o dată pe zi, decât să umblați tot timpul cu medicamentele în geantă.
  7. Pantaloni confortabiliNimic nu se compară cu o pereche de pantaloni care vă oferă senzația că nu ați purta nimic. Astfel de pantaloni se pot purta atât în casă, dar și la plimbare. Sunt adesea fabricați din materiale confortabile, precum fibre mătăsoase de bambus sau bumbac organic. Cu o talie reglabilă, fluizi și fără să vă provoace niciun disconfort, o astfel de pereche de pantaloni este salvatoare atât în timpul sarcinii, cât și după naștere.
  8. O cutie cu bomboane. Poate că vă plac bomboanele de mentă, de eucalipt, de portocale sau de fructe de pădure. Este bine să aveți tot timpul la îndemână o cutie cu astfel de bomboane. Stările de greață de dimineață, senzația de picioare umflate la lăsarea serii, mirosurile ciudate sau chiar mirosurile neplăcute vă pot crea rapid o stare de nervi. Păstrați o cutie cu bomboanele preferate la îndemână pentru a vă bucura rapid de o ameliorare a simptomelor fizice și psihice pe care le simțiți.

În cele din urmă, un masaj reconfortant, o masă nutritivă și delicioasă, o băutură răcoritoare pe timp de vară sau un ceai cald în miezul iernii sunt cele mai de preț ajutoare pentru mămica aflată în pragul nașterii.