Părinți de nota 10

Truc simplu și genial, pentru copii – Cea mai rapidă metodă de a învăța tabla înmulțirii

Cu toţii ne amintim cât de greu ne-a fost să învățăm tabla înmulțirii la școală. Pentru început totul părea simplu, doar de la cifra 6 începeau să apară dificultățile. Dacă ni s-ar fi povestit despre tabelul „magic”, am fi învăţat mult mai sumplu şi cu mai multă logică tabla înmulțirii. Acest tabel „magic”, este table înmulţirii a lui Pitagora.

Si dacă o cunoașteți, ar fi indicat să citiţi acest articol până la sfârșit. In prima coloană și pe primul rând există cifrele de la 1 la 10. Celelalte căsuţe conțin rezultatele înmulțirii. In căsuţa în care linia orizontală şi cea verticală se intersectează, se află rezultatul înmulțirii a 2 cifre.

De exemplu: dacă luăm cifra 7 din prima coloană și cifra 2 din primul rând, atunci în punctul în care ele se intersectează se află rezultatul înmulțirii lor: 7 x 2 = 14. Inainte de a folosi acest tabel, copilul trebuie să ştie ce reprezintă înmulțirea. Mai întâi el trebuie să învețe adunarea și scăderea. Pentru început i se explică copilului care este principiul înmulțirii şi după ce va înţelege I se poate da tabla lui Pitagora.