Părinți de nota 10

Studiu: Femeile care devin mame la varsta de 30 de ani traiesc mai mult

Cercetarile arata ca femeile care devin mame la 30 de ani traiesc mai mult timp

Cand ai peste 30 de ani, statisticile sunt de partea ta. Daca esti o femeie sanatoasa si fertila, ai aproximativ 30% sanse sa ramai gravida in fiecare ciclu de ovulatie daca ai o zi sau doua dupa ovulatie.

 

Potrivit unui studiu al Universitatii de Medicina din Boston, femeile care devin mame la aceasta varsta traiesc mai mult timp. Rezultatele acestei cercetari indica faptul ca se datoreaza variatiilor genetice care permit femeilor sa aiba copii.

„Daca femeia are aceste variante, ea este capabila sa reproduca si sa aiba copii pentru o perioada mai lunga. Acest lucru creste sansele de a transmite aceste gene la generatia urmatoare,” a explicat doctorul Thomas Perls.

El a mai afirmat ca acesta este un indiciu care arata ca 85% dintre persoanele care traiesc mai mult de 100 de ani, sunt femei.

Avantajele conceperii dupa 30 de ani

  • Din punctul de vedere al maturitatii, femeile sunt mult mai pregatite sa primeasca un copil. Cel mai probabil, acestea au o situatie economica stabila si o relatie consolidata pentru a forma o familie.
  • Potrivit unui studiu efectuat de Birkbeck, Universitatea din Londra si University College din Londra, copiii ale caror mame au peste 30 de ani au o sanatate fizica si emotionala mai buna, deoarece primesc mult mai multa atentie si ingrijire de la parintii lor.
  • Alte cercetari realizate de Institutul Max Planck si de la London School of Economics au stabilit ca femeile cu varste cuprinse intre 30 si 35 de ani dau nastere copiilor mai fericiti care, in viitor, obtin rezultate bune la scoala.
  • Sarcina in sine este, in general, mai usoara fizic pentru femeile cu varsta peste 30 de ani, deoarece prezinta un risc mai scazut de complicatii de sanatate, cum ar fi hipertensiunea arteriala si diabetul zaharat.
  • Este mai putin probabil sa sufere de alte afectiuni ginecologice, cum ar fi fibroamele, care de obicei progreseaza si devin o problema reala in timp.
  • Riscul de avort spontan este, de asemenea, mult mai mic: 10% pentru femeile intre 20 si 30 de ani.
  • Sarcina in sine este, in general, mai usoara fizic pentru femeile cu varsta peste 30 de ani, deoarece prezinta un risc mai scazut de complicatii de sanatate, cum ar fi hipertensiunea arteriala si diabetul zaharat.
  • Rezistenta si energia sunt calitati tipice pentru mamele de 30 de ani si reprezinta conditii ideale pentru a creste copii mici si pentru a tine pasul cu ei.