Părinți de nota 10

Copil scos din pantecul mamei pentru a fi tratat, apoi pus la loc

Copilul nenascut al unei tinere insarcinate a fost supus unei operatii revolutionare. Fetita a fost scoasa din pantece pentru a fi tratata, iar apoi a fost pusa la loc. Procedura a fost efectuata in Marea Britanie, la Londra.

Pana acum, astfel de operatii au avut loc doar in Belgia. De aceea, medicii britanici au fost asistati de o echipa de doctori belgieni.

Pacientele au fost Bethan Simpson, o tanara de 26 de ani si fetita ei nenascuta. Potrivit ziarului The Mirror, doctorii au descoperit la analize, in cea de-a 20-a saptamana de sarcina, ca micuta are spina bifida, un defect de inchidere de os la coloana vertebrala, care ii putea afecta capacitatea copilului de a merge.

„Si eu si bebelusul am trecut prin teste de lichid amniotic, RMN si nenumarate ecografii”, a spus mama fetitei, potrivit The Mirror.

La 24 de saptamani a avut loc operatia, printr-o procedura revolutionara, prin care copilul a fost scos din pantece, tratat, iar apoi pus la loc. Interventia chirurgicala a fost calificata drept o mare reusita, iar starea de sanatate a copilului este foarte buna.

eco-bebe

„Simt in fiecare zi cum copilul meu se misca, nu s-a schimbat nimic. E o fetita speciala. Fiica noastra a aratat cat de mult si-a dorit aceasta viata!” a precizat tanara mama.

Bethan si sotul sau, Kieron, au avut ca prima optiune intreruperea sarcinii, apoi au aflat ca problema se poate rezolva prin aceasta operatie.