Părinți de nota 10

Bebeluș nou-născut, salvat de la moarte cu un sărut de către surioara lui

Un sărut primit de la surioara răcită a făcut diferența dintre viață și moarte pentru un bebeluș din Irlanda de Nord. Ajuns acum la vârsta de patru ani, copilul ar fi putut avea o soartă cumplită dacă medicii nu descopereau, în timp util, afecțiunea de care suferea.

Niall Parfitt avea doar câteva săptămâni atunci când a fost internat în spital, după ce a contactat o răceală de la sora lui de 7 ani, Éabha.

Inițial, copilul a fost suspectat că are bronșită, însă investigațiile ulterioare au scos la iveală un diagnostic îngrijorător – micuțul avea o malformație congenitală la inimă care îi punea viața în pericol.

Specialiștii l-au transportat imediat la Londra, pentru o intervenție chirurgicală, iar Niall Parfitt a scăpat ca prin minune de pericolul ce îl pândea.

“Nu avea nicio problemă”

“Niall s-a născut în decembrie 2014, avea șase săptămâni și totul era normal, un copil ce părea fericit din câte vedeam noi. Nu avea nicio problemă, dar fiica noastră Éabha a avut o răceală puternică. Îl îmbrățișa mereu și îl săruta ca pe o păpușă. I-am zis să nu o mai facă pentru că îi va da răceala”, a povestit Niall, tatăl copilului cu același nume.

“O săptămână mai târziu, Niall se simțea foarte rău și vomita, așa că le-am dus la medici, unde i-au făcut teste și ne-au spus să mergem la spital, pentru că e suspect de bronșită”, a precizat bărbatul.

La scurt timp, părinții copilului au început să suspecteze că micuțului are probleme mai serioase. Iar diagnosticul a venit ca un trăznet. Specialiștii le-au transmis că Niall are o problemă din naștere la inimă, una periculoasă și foarte rară.

Chirurgii l-au băgat imediat în sala de operație, iar băiatul a rezistat intervenției pe cord.

Familia băiatului se implică acum în activități caritabile pentru Children’s Heartbeat Trust, o organizație care ajută copiii cu afecțiuni cardiace.

“De când a avut loc operația Nialla a fost incredibil, când îmi aduc aminte mă emoționez. Dacă îl vezi acum e cu totul diferit. E doar un zâmbet, un micuț uimitor”, a mărturisit tatăl băiatului.

“Sora lui spune mereu că l-a salvat atunci când i-a transmis răceala, altfel afecțiunea poate nu ar fi fost detectată. Niall ar fi putut să joace fotbal și totul să fie foarte grav”, a mai spus bărbatul.