Părinți de nota 10

Bebelușul are bubițe pe piele de la căldură? Cum le recunoașteți și cum le tratați

Multor bebeluși le apar pe piele bubițe de la căldură. Acestea arată ca o iritație, de obicei în sezonul cald și dispar cu o îngrijire și igienă adecvate.

Iritația pe piele de a căldură este întâlnită adesea în cazul copiilor foarte mici, spune dr. Simona Pecec, medic specialist pediatru. Apare de obicei atunci când vremea este foarte călduroasă și există multă umiditate în aer. Bubițele pe piele de la căldură sunt cauzate de obicei de blocarea glandelor sudoripare. Rezultatul se traduce prin mici punctulețe roșii ce apar în jurul zonelor unde se deschid glandele sudoripare.

Cum recunoști bubițele pe piele de la căldură?
Dacă copilul tău pare că a făcut această iritație pe piele cauzată de căldură, trebuie să fii atentă la următoarele semne:

– Aceste bubițe mici roșii apar de obicei în zonele pielii ce tind să fie umede precum sub braț, sub bărbie, la pliurile pielii și în zona inghinală.

– Mai apar pe gât, pe partea superioară a pieptului, pe brațe, picioare și în zona scutecului.

Ce poți face?

În astfel de cazuri, există câteva reguli simple de igienă și îngrijire:

– Îmbracă copilul cu haine lejere dar care să mențină pielea răcoroasă și uscată.

Acordă o atenție specială pliurilor pielii care rămâne mereu umedă de la transpirație, urină sau salivă.

– Cu o bucată de tifon sau de bumbac înmuiat în apă rece, șterge zonele transpirate și uleioase ale pielii, iar apoi asigură-te că aceasta s-a uscat bine. Poți folosi pe zonele iritate, un pic de bicarbonat dizolvat în apă călduță.

– Lasă copilul în piele goală ori de câte ori ai ocazia pentru că aerul este cel mai bun medicament pentru tratarea iritațiilor de orice fel.

– Folosește un ventilator sau un aparat de aer condiționat pentru a răci camera în care copilul își petrece timpul sau doarme.

– Nu aplica pe piele unguente sau creme.