Părinți de nota 10

Asa arata corpul femeii la cateva zile dupa nastere. Cu pruncii la piept, cu burta mare, cu lenjerie de unica folosinta

Timp de 9 luni corpul femeii devine gazda celei mai de pret fiinte. S-a transformat! S-a contorsionat! S-a latit, marit, extins pentru a face loc micutului omulet care de la zi la zi se facea tot mai mare. Inima a pompat sange cat pentru 2. Sanii s-au umflat si s-au pregatit pentru alaptare.

Hormonii au luat-o razna, odata cu silueta perfecta pe care o aveai inainte de sarcina. Orice femeie trebuie sa-si asume si sa constientizeze ca o sarcina vine la pachet cu anumite transformari. Însa ele nu sunt ireversibile. Asa cum 9 luni, corpul se transforma radical, in alte 9 luni isi poate reveni la forma initiala.

Cert este ca aceasta revenire nu se produce peste noapte. La o zi, doua dupa nastere, burta va arata ca intr-o luna avansata de sarcina, soldurile vor fi mai late, sanii plini.

 

Cateva mamici au avut curajul sa se expuna in lenjerie intima la doar cateva zile dupa ce si-au adus pe lume minunile.

„Aceasta nu este genul de imagine pe care sa o faci publica pentru a arata cum si-a revenit corpul dupa doar o zi de la nastere. Cand societatea ne prezinta, promoveaza un anumit tip de silueta dupa nastere, tindem sa credem ca problema este la noi, la cele care imediat dupa ce-am adus un copil pe lume inca purtam hainele pe care le imbracam cand eram insarcinate in 7 luni.

Corpul meu a muncit din greu 9 luni pentru a creste un bebelus. E nevoie de la fel de multa munca pentru a-si reveni la forma de dinainte de nastere. Nu vreau sa pun o presiune exagerata pe umerii mei si am decis sa sarbatoresc aceasta decizie facand publica fotografia asta.

Chiloti de unica folosinta, o burta umflata, dar ceea ce conteaza de fapt este ca noi femeile avem niste corpuri uimitoare care pot crea viata”.

„Poza facuta a 3-a zi dupa nastere. Nu va voi spune cat de mult sau putin am luat in greutate in timpul nasterii. Nu voi vorbi despre cat de repede am ajuns la greutatea de dinainte de sarcina si nici la cat timp am reusit sa intru in vechii blugi. De ce?

Pentru ca greutatea nu este un indicator pe care sa-l poti controla 100% in timpul nasterii.

Si ce e cel mai important este ca nu vreau sa vorbesc despre greutate pentru ca nu vreau sa reduc acest miracol al creatiei, al nasterii, al unei vieti noi la un numar.  Femeile sunt mult mai mult decat atat. Eu sunt mult mai mult decat atat”.