Părinți de nota 10

Descoperirile uimitoare ale unui studiu – Copiii care nu dorm toată noaptea sunt cei mai deștepți

Acesta spune ca exista o legatura intre „nivelurile foarte ridicate ale realizarilor intelectuale si de dezvoltare si faptul ca nu prea dorm noaptea.” De fapt, el le asigura pe mamici ca teoria care sustine ca bebelusii ar trebui sa doarma fara intrerupere este un concept al maternitatii moderne, deoarece, potrivit evolutiei, cel mai natural lucru este ca acestia sa se trezeasca adesea.

„Copiii nu sunt proiectati sa doarma pentru perioade lungi de timp, nu este bine pentru ei si nu exista absolut nicio dovada ca cineva are vreun beneficiu cand copilul doarme mult si constant,” a precizat profesorul Fleming.

Dacia F Narváez, profesor de psihologie la Universitatea Notre Dame, spune ca niciun adult sau copil nu este conceput sa doarma multe ore pe timp de noapte.

„Nici adultii nu dorm toata noaptea, dar, pur si simplu, uita ca se trezesc in functia de rutina lor. Noi dormim 7-8 ore pe noapte, pentru ca lucram in timpul zilei si asta nu este normal daca te uiti la istoria omenirii,” mai spune ea.