Părinți de nota 10

Depresia la bărbați – Cum să îți ajuți partenerul să treacă peste

Depresia  este o o boala serioasa si trebuie tratata ca atare. Aceasta afecteaza atat femeile cat si barbatii, nu tine seama de marimea contului din banca, n-are preferinte de varsta, profesie, etc. In Romania nu exista date clare privind numarul bolnavilor, insa in SUA nu mai putin de 5 milioane de barbati sunt diagnosticati ca depresivi. In cazul in care nu este tratata depresia ii impinge pe oameni chiar la sinucidere.

Dupa cum un tratament corespunzator ii readuce pofta de viata suferindului. Iata care sunt principalele semne pe care trebuie sa le luati in seama atunci cand vine vorba despre depresie.

Primul semn de depresie: oboseala

Oamenii depresivi sufera o serie de schimbari fizice si emotionale. Spre exemplu, activitatea intelectuala devine mai lenta, de asemenea reactiile si miscarile. Lentorii care caracterizeaza
subiectul i se asociaza oboseala profunda, persistenta.

Prea mult sau prea putin somn  poate insemna depresie

Problemele cu somnul, precum insomnia – trezire dimineata devreme – precum si excesul de somn sunt simptomele comune ale depresiei. Sunt persoane care chiar si dupa 12 ore de somn tot
se simt rupti de oboseala.

Starile de anxietate duc la depresie

Specialistii au demonstrat legaturi puternice intre axietate si depresie. Barbatii sunt cei mai expusi la anxietate mai ales in aceste vremuri tulburi din punct de vedere economic cand isi pot pierde job-ul si astfel nu-si mai pot intretine familia.

Depresia se masoara in dureri de stomac sau de spate

Problemele de sanatate precum constipatia sau diareea alaturi de dureri ale stomacului sau spatelui sunt semne clare de depresie. Insa, de cele mai multe ori, barbatii nu constientizeaza ca aceste probleme merg mana in mana cu depresia.

Depresia se poate manifesta prin dificultati de concentrare

Barbatilor afectati de depresie le scade abilitatea de a procesa informatia ceea ce inseamna ca nu vor putea sa se concentreze la munca si la indeplinirea sarcinilor de serviciu. Acestia nu se mai implica deloc in ceea ce fac, par mereu absenti, chiar daca fizic sunt in aceeasi incapere, punandu-si astfel,job-ul in pericol.

Furie si ostilitate = depresie

In cazul unor barbati, depresia se manifesta prin stari de furie si ostilitate sau chiar agresivitate. Potrivit specialistilor, daca un subiect realizeaza ca ceva nu este in regula cu el vrea sa-si demonstreze lui, insusi, ca este puternic si capabil de fapte mari. Furia si ostilitatea sunt diferite de iritabilitate, primele doua sunt emotii mult mai puternice.