Părinți de nota 10

Semnele că ai o căsnicie stabilă: Veți rămâne împreună toată viața sau nu?

Lucrurile mici sunt cele care întăresc cu adevărat o relație. Dacă poți să-ți dai seama de aceste lucruri și să le ancorezi în viața ta, legătura cu persoana dragă va fi strânsă și caldă pe tot parcursul vieții. În plus, chiar dacă nu ați avut o nuntă de vis, deseori aveți păreri diferite și nici nu puteți câștiga împreună un concurs de dans, totuși simțiți că vă potriviți. Psihologii specializați în relațiile de cuplu susțin că de fapt detaliile aparent minore sunt esențiale pentru un parteneriat puternic. Care sunt însă aceste lucruri care ne întăresc legătura de iubire? Cercetătorii au enumerat șase lucruri care li s-au părut importante.

  1. Te gândești la iubitul tău când nu sunteți împreună

Mai mulți cercetători din New York au realizat un chestionar pe care l-au distribuit unui număr mare de voluntari. Rezultatul studiului a fost că cu cât ne gândim mai mult la partenerul care în acel moment nu este lângă noi, cu atât mai multă dragoste vom simți pentru el. Cu siguranță multe dintre femei sunt de acord.

  1. Aveți un simț al umorului foarte semănător

A râde împreună este poate cel mai plăcut lucru în cuplu. În plus, râsul ajută la eliberarea hormonului fericirii și întărește și mai mult legătura. Dacă aveți glume „de cuplu“, pe care le înțelegeți doar voi doi, cu atât mai bine. Aceste detalii amuzante nu fac decât să creeze complicități amoroase care acționează ca un adevărat afrodiziac în cuplu.

  1. Aveți câteva rutine bine stabilite

Poate fi vorba de orice vă face plăcere, de la spălatul pe dinți împreună, în baie, dimineața, până la sărutul de noapte bună și micul dejun luat în pat, dimineața târziu. Aceste ritualuri aduc stabilitate în relație, deoarece creează ambilor parteneri senzația că se pot baza unul pe celălalt. De altfel, cei mai mulți cercetători sunt de acord că încrederea reciprocă este la fel de importantă ca dragostea într-un cuplu, iar aceste ritualuri plăcute nu fac decât să creeze un climat de încredere și de susținere reciprocă, acționând ca niște spații private unde vă puteți retrage oricând vă simțiți în dificultate.

  1. Te bucuri pentru partener

Iubitul tău a fost promovat. Dacă reacționezi cu entuziasm și te bucuri pentru el, este excelent: este un semn că îl sprijini și îi dorești binele nu doar în viața personală, ci și în cea profesională. Faptul că îi pui mereu întrebări, că te interesezi de cum îi merge la serviciu și că nu începi imediat să vorbești despre tine este un semn că îți pasă de el. Foarte bine, înseamnă că ai atitudinea potrivită pentru o relație solidă.

  1. Încercați împreună lucruri noi

Cățăratul, dansul, corul, alergatul în parc, toate aceste activități pot fi realizate perfect în cuplu. Un experiment realizat de mai mulți cercetători din California a arătat că perechile cele mai mulțumite sunt cele care practică săptămânal o activitate nouă, împreună. Stați de vorbă pe îndelete și puneți-vă de acord în privința activității, apoi nu mai ezitați. Începeți un sport nou, faceți excursii la munte, mergeți împreună la un curs de limbi străine. Este important să aveți pasiuni și interese comune, deoarece în felul acesta veți putea evolua, sprijinindu-vă reciproc.

  1. Faceți mici sacrificii din când în când

Nu întotdeauna ne place ce vor ceilalți. Poate că uneori soțul tău vrea să meargă cu tine la un meci de fotbal sau la un film de acțiune care pe tine te plictisește, dar totuși mergi cu el, pentru că nu vrei să-l superi. Aceste mici sacrificii periodice arată că ți-e drag omul de lângă tine și nu te deranjează ca uneori să pui dorințele tale pe planul doi. În fond, cu siguranță, și el face la fel când îi vine rândul.