Părinți de nota 10

Ești mama unei fetițe? Uite ce idealuri de frumusețe trebuie să îi transmiți

Dacă ești mama unei fetițe, trebuie să fii sigură că îi transmiți încă de mică informații cu privire la bunele maniere și cum să se comporte cu ceilalți, dar trebuie de asemenea să demontezi acele mituri promovate de industria frumuseții: doar fetele slabe sunt frumoase sau că într-o lume a bărbaților femeile nu pot avea suces.

1. Mâncatul sănătos

O dietă sănătoasă şi echilibrată este importantă pentru tot ceea ce înseamnă aspect. Mâncarea potrivită îţi poate oferi un păr lucios şi sănătos, muşchi puternici şi talie suplă. Asta înseamnă să-i dai mâncare bogată în nutrienţi, dar să o laşi să-şi mai facă şi de cap. Fiica ta va mânca ceea ce vei mânca şi tu, deci ai grijă să fii un exemplu bun.

2. Încrederea

Nu mă refer la cea necesară pentru a intra în vorbă cu un necunoscut sau cea necesară pentru a cere o promovare la serviciu. Vorbesc despre încrederea în corpul tău. Dacă îţi lauzi corpul pentru tot ceea ce face pentru tine, fiica ta îţi va urma exemplul. Pe de altă parte, dacă vei vorbi urât despre corpul tău, fiica ta se va concentra pe propriile ei defecte. Vorbeşte doar despre ce crezi că este pozitiv, iar restul ţine-l pentru tine.

3. Frumuseţea vine în toate mărimile

Este foarte important de subliniat că frumuseţea nu este determinată de mărime. Este foarte greu, având în vedere că societatea ne bombardează cu modul în care ,,ar trebui’’ să arătăm. Poţi înlătura acest obstacol prin a-i spune despre lucrurile care fac orice femeie să fie frumoasă, fie că unul dintre acelea este părul ei lung, fie că sunt umerii ei puternici. Indiferent de mărime, asta o învaţă pe fiica ta să vadă frumuseţea fiecărui om, fie el mare sau mic.

4.  Îngrijirea personală

Felul în care arată o persoană ţine şi de igiena personală, aşa că ar trebui să-i insufli un simţ al propriei igiene personale. Învaţ-o spălatul pe dinţi aşa cum trebuie, spălatul părului, folosirea deodorantului şi ale altor aspecte igienice care o vor fac să fie mândră şi să se simtă bine în pielea ei.

5. Fundaţie solidă

Fiica ta va apela de la început la tine pentru a-şi putea recunoaşte propria frumuseţe şi pentru a-şi forma respectul de sine. Odată cu trecerea anilor, alţii vor încerca să i-l distrugă, dar prin crearea unei fundaţii solide ea va putea trece peste toate cu încrederea de sine nepătată. Spune-i ficei tale că este frumoasă şi laudă-i trăsăturile fizice. În acelaşi timp, scoate-i în evidenţă inteligenţa, abilităţile sportive şi talentul muzical, pentru a nu crede că are de oferit doar frumuseţe.

6. Să se îmbrace corespunzător

Într-o lume în care o puştoaică poate umbla în pantaloni pe spatele cărora se poate citi ,, Sexy’’, s-ar putea să nu fie atât de uşor să-ţi convingi fiica să se îmbrace decent. Îmbrac-o decent şi scoate-i evidenţă trăsăturile notabile pentru a trimite lumii mesajul pe care îl vrea. Asta înseamnă să nu poarte haine mulate, prea scurte care trimit mesajul greşit. O poţi face cel mai bine prin a te îmbracă tu însăţi decent, cât şi prin o discuţie despre acest subiect.

7. Autenticitate 

Imaginează-ţi cât de plictisitor ar fi dacă am arăta cu toţii la fel. Încearcă să-i spui asta unei fete de liceu. Tot ce vrea este să se conformeze. Este vital să-i arăţi fiicei tale că a fi diferit este bine. Nimeni nu este la fel , încurajeaz-o să-şi etaleze interesele şi pasiunile, indiferent de ceea ce-i spune lumea. Va realiza asta de una singură cândva, dar până atunci tu eşti cea care va trebui să  o înveţe cât de interesantă o fac lucrurile care o diferenţiază de ceilalţi.