Perioada de după nașterea prin cezariană este un moment dureros pentru mame din cauza epuizării psihice și fizice.
Acesta este momentul în care trebuie să mâncați sănătos atât pentru voi, cât și pentru copil, pe măsură ce începeți să alăptați.
În timp ce unii spun că poți mânca alimente solide după operație, unii spun că nu este așa.
Vă vom spune despre dieta ideală după nașterea prin cezariană și despre produsele alimentare pe care trebuie să le evitați în această fază.
Alimentația corectă după nașterea prin cezariană – de ce este importantă
Nutriția accelerează procesele de vindecare și îmbunătățește nivelul de energie după cezariană.
Continuați să consumați o dietă bine echilibrată care include proteine, vitamine, carbohidrați și fier, așa cum ați luat în timpul sarcinii.
Aportul caloric nu trebuie să depășească 1.800 Kcal pe zi. Un aport mai mare este recomandat femeilor care alăptează și care alăptează mai mult de un nou-născut, subponderal sau care desfășoară în mod regulat activitate fizică.
Asigurați-vă că solicitați sfatul medicului înainte de a planifica dieta post-cezariană.
Poate v-a sfătuit să evitați anumite alimente în timpul sarcinii, dar acum este posibil să fiți nevoite să le adăugați înapoi în listă pentru a vă recâștiga sănătatea și puterea.
Alimentația corectă după nașterea prin cezariană – dieta ideală
În plus față de nutriție, celelalte scopuri primare de a urma o dietă ideală după cezariană sunt pentru a permite:
– buna digestie
– tranzit intestinal ușor, fără nici o presiune asupra abdomenului
– susținerea procesului de vindecare