Părinți de nota 10

Specialiștii au confirmat: A avea o soră mai mare te face o persoană mai bună

Există multe beneficii dacă faci parte dintr-o familie numeroasă! Mai mult decât atât, cercetătorii au ajuns la o concluzie surprinzătoare: frații mai mari au o influență covârșitoare asupra celor mai mici, în fapt surorile fiind cele care fac diferența cu adevărat.

Astfel, surorile mai mari își ajută frașii, indiferent că sunt tot fetițe sau băieți, să fie mai empatici, să își descopere latura emotivă și compasiunea.

Băieții care cresc cu o soră mai mare înțeleg mai bine comportamentul sexului frumos, sunt mai eficienți în comunicarea cu fetele, își controlează mai bine emoțiile și rezolvă mai repede conflictele cu partenerele de viață.

Grupul de specialiști de la Universitatea Birmingham din Utah a ajuns la concluzia că relația strânsă dintre frați reprezintă un bun tonic pentru sănătatea psihică.

Frații au acel ceva ce părinții nu-l dețin. Surorile mai mari te ajută să stabilizezi relațiile și să recâștigi controlul emoțiilor. Te ajută să-ți dezvolți abilități sociale, precum comunicarea, compromisul și negocierea. Chiar și micile certuri dintre frați sunt benefice pentru o dezvoltare sănătoasă„, au spus coordonatorii studiului.