Părinți de nota 10

De ce sunt copiii mai obraznici când sunt în prezența mamei – Explicația cercetătorilor

Psihologii au descoperit că atunci când sunt în prezența mamei, copiii tind să fie mai tulburați.

Explicația este un asimplă, spun cercetătorii: mama este persoana în care au cea mai multă încredere, așa că atunci când ajung acasă și o văd, ei răbufnesc și își exprimă toate emoțiile de peste zi.

Asta face ca atunci când ajunge acasă, în compania mamei, apare explozia de emoții și sentimente, ce au fost reprimate pe parcursul zilei. Casa devine refugiul și locul unde simte că sunt în deplină siguranță, pentru că tot acasă este și mama, lângă care poate fi sincer.

Acest lucru nu înseamă că trebuie să fii mândră de comportamentul răsfățat al copilului, sau de crizele sale de plâns, ci trebuie să înțelegi care sunt lucrurile care îl fac să acționeze astfel.

Cu alte cuvinte, psihologii sunt de părere că nu există motiv de îngrijorare, din moment ce copiii știu cum să se comporte în societate. Mai mult decât atât, dacă se simt în siguranță să-și arate sentimentele reale în prezența ta trebuie să te bucuri, pentru că nu te văd numai din postura de mamă, ci și din cea de prieten de încredere.