Părinți de nota 10

Aceste răni se vindecă cel mai greu: Cele produse de familie. Cum să menții relația cu o rudă ”toxică”

Rănile provocate de familie sunt cele mai dureroase, explică specialiștii. De altfel, certurile, cuvintele urâte spuse de cei dragi ne afectează enorm, iar o persoană care întâmpină aceste lucruri încă din copilărie va fi afectat pe tot parcursul vieții de adult de aceste traume.

Asa se naste un adult vulnerabil cu un risc ridicat de tulburari emotionale. Si asta pentru ca familia este considerata un refugiu, singurul loc unde cineva ar trebui sa se simta iubit si inconjurat de dragoste. Cand un membru al familiei tale te tradeaza sau te dezamageste, durerea este foarte mare, iar radacinile si identitatea ta sunt alterate. Nu are nimic de-a face cu tradarea din partea unui prieten sau a unui coleg.

Mai mult decât atât, aceste traume se transmit genetic.  Acest lucru explica de ce copiii pot adesea mosteni caracterul sau sentimentele parintilor, cum ar fi teama, stresul si unele traume.

Totuși, soluția nu este să te îndepărtezi de acel membru al familiei. Trebuie să găsești o modalitate de mijloc.

Daca decizi sa rupi legaturile cu familia sau cu un membru toxic, gandindu-te ca acest lucru va rezolva problema, gresesti. Distanta poate fi suficienta pentru a ascunde rana, dar nu o vindeca.