Părinți de nota 10

Povestea incredibilă a celui mai mic bebeluș din lume: La naștere era cât un hamster

Un copil care cântărea la naștere doar o jumătate de kilogram a devenit faimoasă în 2018 drept cel mai mic bebluș născut vreodată.

Saybie, așa cum a fost numită aceasta, a fost născută la 23 de săptămâni și 3 zile. Greutatea micuței era aproximativ similară cu cea a unui hamster!

Chiar și medicii spitalului San Diego Sharp Mary Birch pentru Femei și Nou-născuți au fost surprinși de supraviețuirea fetiței.

Micuța a petrecut în medie 5 luni la spital, fiind ținută în permanență sub observații în secția de neonatolgie a spitalului. Motivul pentru care bebelușul a fost născut atât de repede a constat în faptul că mămica sa suferea de preeclampsie.

Conform surselor de specialitate, preeclampsia se declanșează în momentul în care mama suferă de tensiune arterială ridicată, lucru care este nociv atât pentru sarcină în sine cât și pentru restul organelor din corp, care pot începe să cedeze.

Rata de supraviețuire a bebelușilor născuți atât de devreme înainte de termen este foarte mică – aproximativ 33%, motiv pentru care micuța Saybie reprezintă un adevărat miracol al medicinei moderne!

cel mai mic bebelus din lume

După cele 5 luni de refacere, micuța a reușit să se recupereze și să ia în greutate peste 2 kilograme.

„A fost cea mai înfricoșătoare zi din viața mea. Mă simțeam ciudat și simțeam că ceva nu este în regulă.” declară mămica fetiței. „I-au spus soțului meu că micuța va supraviețui maxim o oră, dar ora s-a transformat în ore, apoi zile.. apoi săptămâni!. Mă simt binecuvântată – poate că este cel mai mic bebeluș din lume, dar este al meu!”