Părinți de nota 10

Vrei sa alegi numele perfect pentru bebelusul tau?

Felicitari, esti insarcinata! De acum incolo viata ta va fi o serie neincetata de decizii. Cand trebuie sa alegi numele perfect pentru bebelusul tau ai putea sa simti ca te afli intr-o misiune imposibila. Nu este ca si cum trebuie sa decizi ce serial urmaresti pe Netflix, desi hai sa fim serioase, si asta poate fi o decizie greu de luat uneori.
Vorbim de numele pe care il vei repeta la infinit pe parcursul vietii tale, de acum inainte. Numele pe care il vei urmari cu privirea pe listele afisate la examene, numele pe care il vei scrie pe multe torturi aniversare, numele pe care il vei da medicului de fiecare data cand vei avea nevoie de o reteta, pe care il vei auzi rostit la festivitati de premiere, la recitaluri si spectacole de sfarsit de an.
Cum sa alegi numele pe care copilul tau il va purta pentru totdeauna, cel care vac rea prime impresii prietenilor sai, iubitilor sai, colegilor, angajatorilor?
1. Fa-ti temele
Daca esti hotarata sa nu iti botezi copilul unul dintre acele prenume trendy (mult prea des folosite in ultima vreme), atunci trebuie sa faci putina munca de cercetare. Inspira-te din bazele de date cu nume pentru copii, disponibile online, intreaba mamici pe care le cunosti, sau si mai bine, intreaba profesori de scoala generala care sunt numele cele mai des intalnite.
2. Nu tine cont de parerea celorlalti
Sigur, trebuie sa iei in considerare parerea partenerului tau, pentru ca si el este parinte alaturi de tine, insa in afara de el, nu tine cont de parerea nimanui. Nu trebuie sa te gandesti la ce vor spune prietenii tai, sau bunicii copilului, sau casiera de la supermarket: daca iti place un nume, foloseste-l. Cu totii se vor obisnui cu numele ales de tine si iti vor iubi copilul indiferent de cum il botezi.

3. Nu ignora nici un prenume

Daca iti place un anumit prenume, dar nu il poti rosti fara sa iti amintesti de colegul de la gradinita caruia ii curgea in permanenta nasul, nu inseamna ca nu il poti folosi pentru copilul tau; imediat ce iti vei vedea prichindelul pentru prima data, vei uita orice ale conexiuni negative cu numele in cauza.

4. Gandeste-te la porecle

Pune-te in locul micutului terorist de la scoala si gandeste-te la orice porecla ar putea starni numele la care te gandesti pentru bebelusul tau. Gandeste-te la prescurtari ale numelui pe care ti-l doresti si daca ti se par acceptabile sau nu, atunci cand iei decizia finala.
Citeste continuarea pe Copilul.ro