Părinți de nota 10

Formula MAGICA cu ajutorul careia afli cat de inalt va fi copilul

Dezvoltarea fizica este un aspect care ii preocupa pe parinti si multi dintre ei vor sa stie ce inaltime va avea copilul atunci cand va deveni adult.

Dar nu au prea multe de facut, in fara de a le oferi o alimentatie sanatoasa si de a respecta obiceiuri sanatoase. Trebuie sa acceptam faptul ca genetica joaca un rol foarte important in dezvoltarea copiilor.

Daca mama si tata sunt inalti, este foarte probabil ca si micutul lor va fi la fel. In cazul in care ambii sunt scunzi, atunci copiii nu vor creste nici ei prea mult.

Potrivit dr. Fernand Freire, medic pediatru brazilian si autor al blogului Seu Pediatra, nu este necesar sa astepti pana cand cel mic devine adult pentru a afla cat de inalt va fi.

Exista o formula simpla si destul de veche cu ajutorul careia poti estima inaltimea urmasilor tai. Aceasta formula a fost creata de pediatrul britanic James Tanner, dar trebuie sa iei in calcul ca are o marja de eroare de 5-10 cm.

Formula de inaltime

Pentru baieti: aduna inaltimea tatalui si cea a mamei. Adauga 13 si imparte rezultatul la 2.

De exemplu: Mama masoara 1,60 si tatal 1,80 (160 + 180 + 13 = 353/2 = 176,5)

Adica, baiatul va ajunge la aproximativ 1,76 m.

Pentru fete: aduna inaltimea tatalui si cea a mamei. Scade 13 si imparte rezultatul cu 2.

De exemplu: Mama masoara 1,60 si tatal 1,80 (160 + 180 – 13 = 327/2 = 163,5)

Adica, fiica va avea aproximativ 1,63 m.

Studiile arata ca genetica contribuie cu 70% la aceasta cifra, dar factori precum somnul, alimentatia si activitatea fizica influenteaza foarte mult si sunt foarte importanti pentru ca cei mici sa devina puternici si sanatosi.

Citeste continuarea pe Copilul.ro