Părinți de nota 10

De ce ii miroase gura copilului?

De ce miroase gura copilului? De ce apare aceasta problema? Sunt intrebari destul de frecvente pe care parintii le adreseaza medicului stomatolog sau medicului pediatru. Are legatura cu viermii intestinali? Are sau nu legatura cu stomacul copilului si cu ce mananca?

Respiratia urat mirositoare are numele de „halitosis”, (halitoza) fiind prezenta atat la adulti, cat si la copii!

Doctor Postelnicu Ionella Georgiana, specialist in implantologie si estetica dento-faciala, a explicat pentru copilul.ro de ce apare halitoza in cazul micutilor.

„Am ales sa va vorbesc despre acest subiect deoarece iubesc copii si lucrez cu mult drag si atunci cand am pacienti care au cativa dintisori! Acesta dragoste de a lucra cu cei mici mi-a insuflat-o mama mea care a fost invatatoare! Pentru a lucra cu copiii ai nevoie de multa rabdare si daruire. Copilul de langa tine simte acest lucru si nu mai are “teama de medic”!, ne-a spus specialistul.

Care sunt cauzele respiratiei urat mirositoare?

Sunt cateva cauze care privesc cavitatea bucala sau nazala, care pot duce la aparitia respiratiei urat mirositoare la copii, despre care vorbeste medicul Postelnicu Ionella Georgiana.

Cea mai frecventa cauza fiind lispa unei igiene riguroase!

Bacteriile care se hranesc din saliva si particule alimentare sunt cauza clasicei respiratii urat mirositoare de dimineata.

Cat timp dintisorii nu au aparut pe arcada, orice medic trebuie sa recomande mamelor sa stearga mucoasa cavitatii bucale a bebelusului cu o compresa sterila cu ser fiziologic, in fiecare seara. In cazul in care copilul adoarme in timp ce este alaptat, exista posibilitatea aparitiei cariei de biberon, care afecteaza dentitia temporara intr-un mod rapid si agresiv.

Citeste continuarea pe Copilul.ro