Părinți de nota 10

10 medicamente homeopate recomandate pentru copil

Medicamentele homeopate sunt tot mai des preferate de parinti drept alternative la tratamentul alopat care consta de obicei intr-o multitudine de substante chimice. Vom afla in continuare care sunt cel mai des utilizate medicamente homepate pentru copii, ce contin si la ce ajuta.
Doamna doctor Irina Firuti medic specialist medicina de familie cu competente in Homeopatie, membru al Societatii Romane de Homeopatie, www.drfiruti.ro, ne impartaseste cateva informatii legate de homeopatie si afectiunile pe care le poate aceasta trata:
„Homeopatia este o medicina ecologica prin excelenta, in sensul in care permite vindecari blande, rapide si durabile folosind produse naturale in doze infinitezimale, deci foarte economice. Ea este, de asemenea, una dintre putinele terapii medicale care respecta in intregime mecanismele noastre naturale de aparare, neintervenind prin substante chimice straine de organism. Aceasta, impreuna cu dozele extrem de mici de substanta folosite, explica lipsa efectelor adverse si a toxicitatii lor.
Contrar unor pareri raspindite, remediile homeopate nu actioneaza mai lent ca cele alopate (conventionale). In functie de cat de acuta este suferinta, se poate interveni si rapid si la fel de eficient. Sa luam cazul racelilor. Sunt situatiile care ne ingrijoreaza si ne dau de furca cel mai mult in primii ani ai copiilor. Putini stiu ca, pana la un anumit numar pe an (maxim 3-4), si in limitele unori manifestari usoare si bine tolerate, ele nu sunt un motiv de ingrijorare, ci o manifestare fireasca, o expresie exterioara, a „intalnirii” organismului inca neexperimentat imunitar al bebelusului si copilului mic cu virusii existenti peste tot in mediu. Peste 90% din aceste raceli sunt, intr-adevar, virale. Acesta este unul dintre motivele pentru care tratarea lor cu antibiotice nu numai ca este ilogica (antibioticele ne-actionind pe virusi) dar si periculoasa. Restul de aproximativ 10% dintre ele, chiar daca pot fi datorate unui microb, cel mai adesea Stafilococul auriu, pot fi de asemenea adresate prin remedii homeopate. Mai jos voi exemplifica si cum.

De asemenea, inca si mai putini stiu ca febra este, de asemenea, un marker al activitatii sistemului imun. Ea nu numai ca indica vigoarea raspunsului imunitar (nu o febra inalta, ci una prea slaba, sub 38C ar trebui sa ne ingrijoreze!), dar este necesara pentru a distruge microorganismele care incearca sa „atace” organismul. De aceea, combaterea ei prin antipiretice de tipul Algocalmin, Paracetamol etc. este ilogica fiindca nu face decat sa impiedice un mecanism natural prin care organismul si imunitatea copilului incearca sa-si „faca treaba”. Homeopatia are mijloace (remedii) prin care ajuta organismul copilului sa faca fata febrei rapid si eficient fara a impiedica aceste mecanisme sa se desfasoare, ci mai degraba grabindu-le sa-si faca treaba. Din nou, mai jos veti vedea in ce mod.

Din experienta, voi mai adauga aici doua confuzii frecvente: tusea si scurgerile nazale – chiar daca suparatoare, ele nu sunt, de asemenea, decat mijloace de eliminare. A le impiedica cu orice pret (prin siropuri antitusive sau picaturi) nu facem decit sa pastram inauntru niste agenti patogeni pe care organismul incearca sa ii elimine. Sigur, o tuse seaca care se incapatineaza sa nu treaca trebuie tratata si eventual investigata, dar…pentru aceasta suntem noi, medicii, pregatiti sa va ajutam!”

Citeste continuarea pe Copilul.ro