Părinți de nota 10

10 complimente pe care orice mamă dorește să le audă

Mulți spun că meseria de mamă este cea mai grea din lume; totuși, aprecierile pe care le primește o mamă sunt destul de puține. Nu că cineva ar avea nevoie de recunoaștere pentru a fi un bun părinte. Totuși, oricine își dorește -măcar în secret- să fie lăudat din când în când, să i se spună că face o treabă bună. Iată o listă cu cele mai dorite complimente pe care orice mamă vrea să le audă. Tătici și prieteni, nu ezitați să vă inspirați de aici, pentru a-i face ziua mai frumoasă unei mămici dedicate.
Chiar și atunci când poate servi ca exemplu de părinte, o mamă este încercată de îndoieli și se teme că poate a procedat greșit sau nu a făcut tot ce trebuie pentru micuțul ei. Orice mamă își dorește să știe dacă i-a oferit copilului cea mai potrivită îngrijire și cele mai bune sfaturi, dacă îndrumările ei îl vor face să crească sănătos și echilibrat. Chiar dacă nu vânează complimente, o mamă si-ar dori să audă că stilul ei de parenting este excelent și că cei mici au crescut frumos. Din păcate, adesea, lucrurile pe care o mamă le face pentru familia ei par să treacă neobervate și neapreciate. Un simplu compliment poate face diferența, poate să le reamintească mamelor că sunt iubite și că ceea ce fac contează. Iată care sunt cele mai potrivite complimente, pe care orice mamă își dorește să le audă:
1. Te descurci de minune, chiar dacă nu este deloc ușor
Da, să fii mamă, să ai serviciu, să organizezi viața întregii familii și să încerci să răspunzi presiunilor sociale, multă lume se miră cum poți să le faci pe toate. În realitate, numai tu știi că nu le faci pe toate și, adesea, sacrifici anumite lucruri, pentru ca altele să iasă bine. Ceea ce îți dorești nu este această etichetă de persoană perfectă, ci ca ceilalți să observe cu adevărat că viața de mamă este dificilă, totuși reușești să faci cele mai bune alegeri, ca lucrurile să meargă. Fie că sari peste evenimentele de la școală ca să rezolvi ce ai de făcut la serviciu, pentru a păstra weekend-ul liber; sau că renunți la o cafea cu prietenele ca să participi la un spectacol al copiilor; ori că, pur și simplu, profiți de timpul în care doarme bebelușul, ca să spui o poveste copilului mai mare; toate acestea și multe altele sunt mici trucuri magice, prin care aduci echilibrul necesar în viața de zi cu zi. Și, chiar dacă nu-ți dorești o statuie, te-ai bucura ca cei din jur să remarce cât de bine te descurci.
2. Copiii tăi sunt foarte bine educați
Chiar dacă numai tu știi realitatea de acasă și luptele pe care le duci pentru disciplină, faptul că cei mici pot fi dați ca exemplu de bună purtare este un merit pe care l-ai dobândit cu sudoarea frunții. De aceea, orice replică de apreciere la adresa lor este, totodată, un compliment adresat ție. Deși îți reții zâmbetul de mândrie, sigur sufletul tău va înflori când cineva îți va lăuda odraslele. Ce se întâmplă mai târziu, când ajungeți acasă, este un secret care rămâne doar între voi.
3. Cei de la locul tău de muncă au noroc că lucrezi acolo
Multe mămici au primit, poate, replica (nu tocmai binevoitoare): „Ce noroc ai că te-au păstrat pe același post, după ce te-ai întors din concediul de maternitate!” Este vremea ca astfel de replici să înceteze, pentru că tu știi exact că ai fost și ești un angajat dedicat și conștiincios. De aceea, complimentul pe care orice mamă care muncește trebuie să-l primească este: „Echipa ta are noroc cu un om ca tine, o persoană atât de muncitoare, care crește și un copil. Felicitări pentru cum reușești să le planifici și să le rezolvi pe toate!”
Citeste continuarea pe Copilul.ro