Părinți de nota 10

10 sfaturi esentiale pentru siguranta copilului tau

Copiii au nevoie si de independenta, insa inainte de a-l lasa singur e nevoie sa-l inveti anumite lucruri menite sa-i asigure protectia.

Iata 10 sfaturi pentru siguranta copilului tau. Invata-l aceste lucruri ca sa se apere singur!

Nu-i dezvalui numele

Nu scrie numele copilului tau pe ghiozdan, haine sau alte obiecte personale. Poti scrie pe etichete numarul tau de telefon astfel incat, daca sunt pierdute, cel care le gaseste sa te poata contacta.

Cand un strain stie numele copilului ii poate castiga increderea mai usor.

Sa fuga de masini in directia opusa
Cu totii ne invatam copiii sa nu se urce intr-o masina straina. Insa o alta regula este la fel de importanta. In cazul in care o masina straina opreste langa ei sau merge in paralel cu ei, copiii trebuie sa alerge in directia opusa. Va castiga astfel timp sa strige dupa ajutor si sa alerteze trecatorii.

Inventeaza o parola

Daca cineva strain ii spune copilului tau ca a venit sa-l ia in locul parintilor, primul lucru pe care trebuie sa-l intrebe copilul este „Cum ii cheama pe parinti si care este parola”. De preferat ca aceasta sa nu aiba nicio legatura cu numele voastre sau cu data nasterii, care pot fi aflate destul de usor.

Aplicatii de localizare
Gratie GPS-ului, iti poti localiza copilul cu ajutorul aplicatiilor care nu monitorizeaza doar locul in care se afla cel mic, ci si cata baterie mai are telefonul lui.

Gadget-uri cu buton de panica
Exista gadget-uri care au buton de panica (ceasuri, bratari, medalioane, brelocuri). Cu ajutorul unor aplicatii, parintele poate vedea pe telefon unde este copilul, in cazul in care s-a activat butonul de panica.

Acum sunt citite aceste articole
NOU! Horoscop zilnic DRAGOSTE
NUME DE BAIETI. Peste 1000 de variante
Citate despre iubire

Sa strige “NU il cunosc!”
In cazul in care cineva strain incearca sa-l ia cu forta, copilul trebuie sa se comporte urat, sa tipe, sa muste, sa loveasca, sa atraga atentia cu orice pret, chiar daca ii este frica. De asemenea, copilul trebuie sa strige cat poate de tare “NU il (o) cunosc. Vrea sa ma ia cu forta!”.

Sa pastreze distanta
Copilul trebuie sa stie ca nu este obligat sa vorbeasca oamenilor pe care nu ii cunoaste. O conversatie n-ar trebui sa dureze mai mult de 5-7 secunde. Cel mai bun lucru cand este abordat de un strain este sa plece si sa caute un loc in care este in siguranta. In timpul conversatiei, distanta fata de strain trebuie sa fie mai mare de un metru. Daca strainul incearca sa se apropie, sa faca un pas in spate, astfel incat sa pastreze distanta.