Părinți de nota 10

De ce nu este nașterea prin cezarizană o alegere bună

Nastere naturala sau cezariana? De frica durerilor, tot mai multe femei aleg sa nasca prin cezariana. Doctorul Mihai Craiu a vorbit pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii, despre avantajele nasterii naturale.

„Cum incepem viata? Cum decurge sarcina si cum venim pe lume reprezinta elemente majore ale traiectoriei pe care vor evolua sanatatea si calitatea vietii noastre. Uneori pare o decizie atat de simpla cand optam pentru cezariana… Cu siguranta nu este asa si cu siguranta nu este doar o decizie care are efect doar asupra mamei,” scrie Mihai Craiu.

Diferenta dintre bebelsii nascuti prin nastere naturala si cezariana

„Dovezi actuale confirma ca tendinta de a face cezariana in orice situatie nu este tocmai o alegere bună. De ce? Voi ilustra doar cu aceasta lucrare prezentata la ESPID in urma cu 10 zile. Colonizarea nou nascutului cu microorganisme este diferita la copiii nascuti prin cezariana fata de cei nascuti natural. Iar aceasta diferenta de microbi care vor locui in corpul copilului nostru (asa-numitul microbiom) este responsabila de multe lucruri.

Un studiu urias, facut pe un numar de peste 7 milioane de copii, a aratat ca aceia care sunt nascuti prin cezariana au imunitatea altfel si se imbolnavesc grav (cu spitalizare) mai frecvent decat cei nascuti pe cale naturala,” precizeaza medicul.