Vrei sa ii faci o surpriza copilului tau pentru o zi aniversara sau o petrecere cu prietenii? Prepara cel mai bun tort de biscuiti, dupa una din cele 3 retete pe care le gasesti mai jos, gandite sa fie pe placul tuturor.
Uite cat de simplu e sa prepari cel mai bun tort de biscuiti chiar la tine in bucatarie, cu ingrediente usor de gasit si accesibile:
Tort de biscuiti, reteta clasica:
Copilului tau ii plac deserturile bogate in ciocolata? Atunci trebuie sa incerci reteta asta. Tine cont insa ca are o cantitate mare de ciocolata, deci ar fi bine sa fie servit cu moderatie, in prima parte a zilei!
Ingrediente necesare:
- 500 g biscuiti cu vanilie
- 170 ml smantana pentru frisca
- 100 g zahar
- 1 lingura unt
- 1 lingurita esenta vanilie
- 10 nuci tocate
Ingrediente pentru glazura de ciocolata
150 g ciocolata neagra
120 ml smantana pentru frisca
1. Rupe biscuitii marunt si da-i deoparte.
2. Pune un bol la bain marie. In bol combina smantana pentru frisca, zaharul si untul.
3. Adauga cacaua, vanilia si uniformizeaza, apoi rastoarna glazura obtinuta peste biscuiti. Adauga si nuca tocata de cutit.
4. Ameseca bine si toarna compozitia rezultata intr-o tava de tort mica (26 cm). Intinde bine amestecul si niveleaza.
5. Deasupra tortului de biscuiti toarna o glazura de ciocolata obtinuta prin topirea ciocolatei negre cu smantana pentru frisca.
6. Da tortul de biscuiti la frigider pentru minim o ora inainte de servire.
Tort de biscuiti cu frisca si ananas
Simti nevoia sa adaugi si fructe in tortul de biscuiti al copilului tau? Cu o conserva de ananas „impusti doi iepuri”! Folosesti siropul pentru a inmuia biscuitii si dai un gust proaspat tortului, cu bucatelele de ananas. Acesta e de departe cel mai simplu tort de biscuiti pentru copii:
Ingrediente necesare:
- 300 ml frisca
- 200 g mascarpone
- 200 g biscuiti simpli/cu cacao
- o conserva ananas bucati
1. Bate frisca cu mascarpone pana cand se tine bine de tel. Mai adauga zahar daca compozitia nu ti se pare suficient de dulce.
2. Deschide conserva de ananas si scurge sucul intr-un castron. Trece fiecare biscuite prin sucul de ananas si aranjeaza-i pe toti in tava.
3. Deasupra asaza un strat de ananas. Peste ananas intinde frisca batuta cu mascarpone.
4. Da tortul la rece pentru minim doua ore inainte de servire.