Părinți de nota 10

Sfaturi de la mame: cum ne protejăm bebelușii de căldurile insuportabile

Suntem în plin sezon canicular și căldurile foarte mari deja ne-au dat bătăi de cap. Deși în aceste câteva zile avem temperaturi mai scăzute datorită ciclonului care s-a abătut peste noi la finele săptămânii trecute, conform prognozelor meteorologice călrudile mari revin chiar săptămâna aceasta.

Într-un grup tematic o mămică a cerut sfaturi de la alte mame cum să facă față căldurilor insuportabile care îl afecteazță și pe bebeluș, iar mai jos vă dăm câteva soluții propuse de mame și care vă pot fi de folos și vouă:

Îl bag în apă de vreo 4 ori pe zi, afară în bazin. Bebe 10 luni.

Greu…ffff greu mai ales la somn. Și vara abia a început. Băițe cât mai dese, apă pentru hidratare şi nelipsita răbdare.

Doar cu condiționer. Azi nu a fost lumină 2 ore și era foarte cald în apartament și copilul era supărat și nimic nu voia, nimic nu-i convenea.

O dezbrac cu pielea goală și stăm ziua în casă. Fac așa ca să fie întuneric, adica acopăr geamurile ca să nu intre razele solare în casă, asa se păstrează răcoare. Plimbări afară numai dimineața și seara.

Și noi băițe și dezbrăcate, că la fel face bubițe.Și mă strădui cât mai mult fără scutec s-o las. Are 10 luni.

Cu condiționerul, el e scăparea noastră! La somn fără scutec, evităm plimbările când e foarte cald. Mâncăm fructe și ne hidratăm.

Ziua pornim condiționerul…facem băiță mai des…în casă stă doar în scutece…oricum transpiră și are și alergie de la căldură…noaptea cu geamurile deschise și dezvelit doarme… doar în body… are 7 luni jumătate.

Noi suntem la țara la bunei. În casă e foarte bine, sunt cam 22-24-25 grade (depinde în care cameră stăm) bebe îmbrăcat doar în body cu mîneca scurtă și ciorăpei, mă strădui să îl țin cît mai mult în pătuc sau șezlong, el iubește mult sa stea în brațe dar se încălzește de la mine , alaptat la fel de pe pat. Dimineața si seara stăm afară la umbră.

Bebelușul are 1 lună jumătate. Cine are posibilitatea mergeți la țară, e mult mai bine!