Părinți de nota 10

Ora la care ar trebui să doarmă copiii care merg la grădiniță sau la școală

În timp ce unii copii sunt mai somnoroși decât alții, majoritate are nevoie de somnul de bază. Mai ales că lipsa somnului este unul dintre cele 6 motive pe care specialiștii le menționează pentru a explica eșecul școlar.

Pentru a afla cât ar trebui să doarmă un copil s-au luat în considerare datele Academiei Americane de Pediatrie publicate în „Journal of Clinical Sleeep Medicine”.

De la 3 la 5 ani

Cel mic trebuie să doarmă între 10 și 13 ore pe noapte. La această vârstă ar trebui să-și facă siesta la grădiniță sau să se bucure de puțină liniște după masa de prânz. Prin urmare, are 11-12 ore de somn pe noapte. Dacă copilul trebuie să se trezească la ora 7:30, înseamnă că ar trebui să adoarmă între orele 20:00 și 20:30.

De la 6 la 7 ani

Timpul de somn scade treptat. La această vârstă copilul doarme de obicei între 11 și 12 ore pe noapte, astfel încât timpul pentru a merge la culcare ar fi același: între 20.00 și 20.30 , pentru a se trezi cu ușurință la ora 7.30.

De la 8 la 9 ani

Este nevoie de 10 – 11 ore de somn pe noapte. Așa cere, de obicei, corpul copiilor la această vârstă. Pentru a se trezi la 7.30 în formă bună, ar trebui să punem copilul la culcare la ora 21.00.

De la 10 la 12 ani

Copilul se apropie de adolescență, iar nevoia de somn continuă să scadă. Va fi suficient să doarmă între 9 și 10 ore. Acum ora de a merge la culcare poate fi amânată până la 21.30.

Mulți părinți profită de weekend și le permit copiilor să meargă mai târziu la culcare. Nu este cea mai bună alegere. Și asta pentru că organismul celui mic este sensibil la modificările rutinei de somn și poate fi dificil să adoarmă când începe săptămâna.