Părinți de nota 10

Scapă de colici prin masajul tălpiţelor!

Masajul tălpilor bebeluşului ajută la formarea unui mers sănătos, dar şi la o stare de bine şi de relaxare a bebeluşului. Până şi cele mai aprige dureri de burtică cauzate de colici, ar putea fi înlăturate cu ajutorul unui asemenea masaj, intrucat în talpă se găsesc principalii centri nervoşi ai organismului.

Ce trebuie să faci?

Nu ezita şi stimulează talpa copilului tău.

Nu apăsa prea tare, dar nici foarte încet pentru că atunci bebeluşul se va simţi gâdilat.

Masajul tălpii trebuie să fie accentuat în regiunea călcâiului, în partea din exteriorul piciorului, dar şi în partea de mijloc a acestuia, spre interiorul tălpii.

Dupa masarea tălpii bebeluşului poţi masa şi degetelele celui mic. Ţine cu o mână piciorul celui mic, iar cu cealaltă apucă fiecare degeţel de la piciorul bebeluşului şi trage uşor de el, apoi apasă chiar pe mijlocul fiecaruia.

Nu uita să îi vorbeşti bebeluşului în momentul masării, încercând să îi explici cu o voce voioasă ceea ce îi faci, în aşa fel încât acesta să nu se sperie şi să se simtă apropiat de tine. Uită de telefoanele mobile, de televizor sau de o discuţie cu un musafir. În acel moment, bebeluşul tău trebuie să îţi acapareze întreaga atenţie şi responsabilitate.

Îl poţi scăpa de multe dureri doar cu o mângâiere uşoară a picioruşelor. Vezi zonele de pe tălpiţă şi de ce regiune a corpului răspunde fiecare:

1. capul / zona dinţilor

2. sinusurile

3. plexusul solar (partea superioară a abdomenului)

4-5. zona abdominală

6. zona pelvisului (bazin)