Părinți de nota 10

În cât timp revine la forma inițială burtica după naștere

Sarcina și nașterea schimbă forma burticii femeii și deși e diferit pentru fiecare femeie și este vorba despre o serie specifică de factori, există câteva etape pe care le poți nota în calendarul tău privind revenirea burticii la forma sa de dinaintea sarcinii și nașterii.

La 24 de ore de la naștere

Femeile pierd în medie 5,4 kilograme aproape imediat după naștere. Este vorba de copil, sânge, fluide și lichidul amniotic. În această perioadă de 24 de ore, burtica postpartum începe deja să scadă.

La o săptămână după

Încă mai sunt eliminate multe lichide, mai ales dacă mămica a făcut epidurală, ceea ce înseamnă că kilogramele mai scad. Și alăptatul poate juca un rol în pierderea în greutate. Unele femei pot să piardă în greutate mai repede decât altele, indiferent dacă alăptează sau nu.

O lună mai târziu

Aproape că sună prea bine pentru a fi adevărat, dar noile mămici pot pierde până la 9 kilograme la o lună după naștere. Deoarece majoritatea femeilor sunt sfătuite să ia în greutate 10-12 kilograme în timpul sarcinii, o lună mai târziu ajung aproape la greutatea pre-copil.

Șase săptămâni mai târziu

Uterul se întoarce în pelvis în această perioadă, așa că abdomenul pare mai plat și mai mic.

Câteva luni mai târziu

Dacă respecți obiceiurile alimentare sănătoase pe care le-ai început în timpul sarcinii, vei fi aproape de greutatea normală la câteva luni de la naștere. Exercițiile fizice te pot ajuta să atingi mai ușor greutatea dorită.

Nouă luni mai târziu

Dacă ai câștigat în greutate mai mult de cele 10-12 kilograme recomandate, s-ar putea să dureze ceva mai mult să arăți așa cum îți dorești. Însă trebuie să reziști, să mănânci sănătos și să faci exerciții.