Părinți de nota 10

Demonstrat științific: bărbații stresează femeile de două ori mai mult decât o fac copiii

Un barbat glumeste cu prietenii lui, la o bere: “Imi place la nebunie sa fiu tata! Am 2 copii minunati… dar sotia mea are 3, hahaha!”. Gluma gluma, dar… stiti cum se spune – “adevarurile se spun in gluma”.

Exista nenumarate situatii in care femeile se trezesc nevoite sa aiba grija (mai bine zis “sa isi dadaceasca“) de partenerul de viata asa cum au grija de copii, in loc sa se bazeze pe ajutorul acestuia in viata de zi cu zi a familiei lor.

Ilustratie cu o femeie care nu doarme din cauza sforaitului sotului

Tot mai multe femei se vad nevoite sa fie mai mult decat multitasking. Ele trebuie sa fie bucatarul, soferul, menajera, profesoara, asistenta, organizatorul de evenimente, partenerul de joaca si singurul parinte care impune reguli si cearta copiii.

O situatie mai mult decat epuizanta, mai ales daca femeia respectiva, pe langa atributiile de mai sus, are si un serviciu in afara casei, scrie divahair.ro.

Din nefericire, pentru multe femei, oricat de solicitanta este pozitia de mama si tot ceea ce implica ea, contributia partenerului de viata la cresterea nivelului de stres este mult, mult mai mare.

Exista si studii care vin in intampinare acestei afirmatii. Din 7000 de mame testate, cele mai multe dintre ele au spus ca, pe o scara de la 1 la 10, nivelul de stres le este undeva la 8,5 si 46% din femei sustin faptul ca sotii lor reprezinta o sursa de stress mult mai mare decat copiii.