Părinți de nota 10

Cum putem convinge copilul să stea cuminte fără tabletă și telefon

Tableta sau telefonul sunt cele mai bune metode de a convinge copilul să stea liniștit, pentru ca părinții să poată face ceea ce doresc, dar specialiștii atrag atenția că nu este tocmai în regulă pentru sănătatea și dezvoltarea lor cognitivă și socială.

Vă propunem 7 alternative simple la telefoane și tablete care îi vor ajuta pe cei mici să nu se plictisească:

1. Cărțile de colorat și creioanele sau cariocile sunt ușor de pus într-o geantă atunci când ieși cu copilul în oraș. Sunt probabil cea mai clasică distracție pentru copii. Cărțile tematice le va stimula imaginația și creativitatea.

2. Tabletele magnetice, pe care copiii pot desena sau scrie ce doresc, iar apoi pot șterge totul dintr-o singură mișcare pentru a începe o operă nouă, sunt o jucărie de care cei mici nu se plictisesc niciodată.

3. Plastilina este materia primă cu care cei mici își pot face ce jucărie vor. Vine în diferite forme și culori, se transportă ușor iar cei mici se distrează în timp ce creează tot felul de figurine. Jocul cu plastilina le stimulează creativitatea și imaginația, dar și coordonarea ochi-mâini.

4. Cărticelele cu jocuri și activități îi vor ține ocupați pe copii cât timp adulții discută lucruri importante.

5. Păpușile vor fi mereu o distracție pentru cei mici, așa că nu ezita să îi iei una când ieșiți în oraș.

6. Puzzle-urile sunt unele dintre jocurile favorite ale copiilor. Pentru cei mici, care încă nu au depășit etapa băgării în gură a jucăriilor, există puzzle cu cuburi, pentru cei mai măricei există puzzle-uri simple, cu piese mai puține și mai mari, care se pierd mai greu decât cele micuțe.

7. Jocurile cu figurine magnetice îi pot ține ocupați pe cei mici mult timp. Conțin litere, cifre și figurine cu ajutorul cărora pot scrie.