Părinți de nota 10

Dacă un copil în timpul verii petrece 2 luni la țară şi aleargă desculț, flămând şi murdar – el își restabilește sănătatea pentru tot anul

Dr. Komarovsky activeaza in medicina mai bine de 25 de ani. Este autorul mai multor carti cu recomandari in ceea ce priveste sanatatea copilului. Popularitatea lui a crescut considerabil dupa ce a debutat in televiziune cu proiectul ”Scoala doctorului Komarovsky”. Recomandarile sale sunt intotdeauna simple si usor de inteles de catre parinti.

Am colectat pentru dvs. 10 reguli ale celui mai faimos doctor-pediatru!

Principalul lucru – este fericirea si sanatatea familiei. Familia nu ar trebui sa traiasca doar cu interesele copilului, ci cu interesele intregii familii. Nu-mi amintesc sa-i fi dat cineva copilului meu o ciocolata si el sa nu o imparta in trei parti.

Situatia in care femeia decide fara sot ceva referitor la copil – este inacceptabila. Nicio decizie cu privire la copil nu ar trebui luata doar de catre un singur parinte. Tata ar trebuie sa stie, nu mai rau decat mama, cum sa imbrace copilul, sa-l hraneasca, ce i se intampla la scoala etc.

Un copil fericit – este un copil care are atat mama, cat si tata, care gasesc timp nu doar sa iubeasca acest copil, ci si sa se iubeasca unul pe celalalt.

Asigurarea bunastarii mintale a mamei care ingrijeste copilul – este sarcina principala a tatalui. Tata este cel care trebuie sa puna punctele pe i in relatiile cu rudele si vecinii.

Atunci cand copilul se imbolnaveste des, inseamna ca are un conflict cu mediul inconjurator si exista doua optiuni de a actiona: sa tratezi copilul sau sa schimbi mediul. Pentru mine e mai apropiata cea dea doua optiune, insa multi parinti si vanzatori de medicamente nu sunt de acord cu mine.

Daca un copil in timpul verii petrece 2 luni la tara si alearga descult, flamand si murdar – el isi restabileste sanatatea pentru tot anul. Exact asa ar trebui sa fie un copil normal – slab si activ.

Toate deciziile importante privind copilul, pot fi luate numai de catre parinti si pediatru. Rudele pot oferi un sfat, cu conditia sa nu se supere daca nu se tine cont de sfatul lor.

De asemenea, ei pot ajuta pasiv, cerand parintilor sa rezolve toate problemele de baza. Deci, bunica poate merge cu copilul la plimbare, dar inainte de toate, trebuie sa se puna de acord cu mama unde merge cu copilul, cu ce il imbraca si cat timp se plimba.

Bunastarea principala a familiei este starea de sanatate a mamei. Tata ar trebui sa-i indeparteze pe toti si sa-i ofere mamei ocazia sa manance, sa doarma si sa se plimbe.

Fericirea tarii incepe atunci cand barbatul acorda atentie nu numai razboiului, petrolului, gazului si banilor, ci si cand se ocupa de copii. Doar atunci tara incepe sa se dezvolte.

Cred ca ar trebui sa se stabileasca prin lege responsabilitatea parintilor de a stapani cunostintele medicale de baza.

La scoala ei invata ce este sinus, cosinus, ce capitala are Mozambic, insa viitorii parinti nu au nicio idee cum sa ajute copilul cand are febra, ce este vaccinarea, ce sunt bolile copilariei, cum sa-i asigure copilului siguranta in casa.