Părinți de nota 10

Sfaturile psihologului Gerald Rogers – Iată 20 moduri de a vă salva căsnicia

Dragostea este un sentiment extraordinar. Dar după întemeierea familiei ea uneori trece pe plan secund, problemele cotidiene devenind mai prioritare pentru soți. Gerald Rogers este un psiholog care a elaborat 20 de sfaturi care vă pot ajuta să salvați căsnicia. Fiind divorțat, el a simțit pe propria piele ce înseamnă această tragedie sufletească.

Aveți grijă de femeia dvs. în permanență

Nu așteptați sărbătorile sau alte evenimente deosebite pentru a face ceva plăcut pentru soție. Nu considerați că dragostea și încrederea ei sunt o obligație. Încercați să o cuceriți zi de zi și arătați-i mereu cât de mult țineți la ea.

Aveți grijă de inima dvs.

Așa cum aveți grijă de soție sau soț, așa trebuie să aveți grijă și de inima dvs., care este sălașul iubirii. Nu uitați că jumătatea dvs. trebuie să aibă un loc aparte în inima dvs., în care să nu mai pătrundă nimeni și nimic.

Îndrăgostiți-vă iar și iar

Omul este o ființă schimbătoare. Probabil voi deja nu mai sunteți la fel ca și când v-ați căsătorit. Învățați să acceptați schimbările prin care trece soția și să vă îndrăgostiți de ele, prețuindu-vă jumătatea la fel ca altă dată.

Străduiți-vă să vedeți tot ce este mai bun

Concentrați-vă asupra lucrurilor care vă fac să vă iubiți soția, căci ceea ce are parte de atenția noastră, are și forțe pentru creștere. Dacă vă concentrați asupra gafelor sale, cu timpul veți începe să le vedeți în orice mișcare a sa. Orice om face greșeli, dar iubirea și iertarea trebuie să meargă mână în mână.

Nu încercați să o schimbați

Odată ce ați luat hotărârea bărbătească de a vă căsători cu ea, asumați-vă să o iubiți așa cum este ea, fără a spera că o veți schimba după propriul plac.

Asumați-vă responsabilitatea pentru propriile emoții

Într-un final soția nu are capacitatea să vă facă fericit sau nefericit, aceste stări de cele mai multe ori depind exclusiv de noi. De aceea nu o învinuiți pentru că ea nu vă face fericit, căutați problema în interiorul dvs. și atunci veți face un mare pas spre adevărata fericire.

Nu învinuiți soția pentru propriile crize emoționale

Furia și răutatea dvs. nu trebuie să se reverse asupra soției. Ea este cel mai apropiat om și merită tot ce este mai bun!

Permiteți-i femeii să fie firească

Nu vă supărați atunci când vedeți că soția nu vă împărtășește anumite probleme ale sale. E suficient să o îmbrățișați și să îi dați de înțeles că îi veți fi alături orice s-ar întâmpla.

Nu vă fie teamă să arătați ridicol

În ochii soției nu trebuie să abordați propria imagine peste măsură de serios. Învățați să fiți auto-ironic și ajutați-o și pe soție să fie la fel. Auto-ironia este o soluție excelentă în situații de stres.

Faceți-o să se simtă ca o regină

Învățați împreună să vă împărtășiți dragostea. Sugerați-i soției să facă o listă cu 10 lucruri care ar face-o să se simtă iubită și fericită și încercați să le îndepliniți.

Să îi fiți alături oricând ar avea nevoie

Acordați-i soției nu doar timp, ci și atenție și suflet. Faceți tot posibilul pentru a scăpa de gândurile inutile atunci când sunteți cu ea pentru a vă dedica 100%.

Acordați-i încrederea în cele mai intime lucruri

Permiteți-i soției să-și valorifice feminitatea. Ea are nevoie să știe că poate avea încredere deplină în dvs. chiar și în cele mai intime lucruri.

Nu fiți idiot

Și totodată nu vă temeți să arătați astfel. Cu toții suntem oameni și a greși e omenește. Important e să înveți din propriile greșeli și să nu le repeți.

Oferiți-i femeii o anumită libertate

Orice om are nevoie de o anumită doză de libertate, căsnicia nu este o închisoare, unde soții se țin sub control unul pe altul în continuu. Altfel riscați să deveniți o povară, să pierdeți încrederea și buna înțelegere dintre voi.

Fiți vulnerabil

Fiți gata să îi împărtășiți soției grijile și sentimentele dvs. și fiți mereu gata să vă asumați greșelile și să le corectați.

Fiți deschis

Dacă vă doriți o relație plină de încredere, trebuie să fiți gata să îi împărtășiți soției absolut orice, inclusiv lucruri pe care ți-e frică să le împărtășești. Este nevoie de multă bărbăție pentru a-i oferi femeii ocazia să vă iubească așa cum sunteți, scăpați de orice mască.

Creșteți și dezvoltați-vă împreună

Apa aflată în mișcare este mereu proaspătă și răcoritoare. Atunci când mușchii încetează să lucreze, ei se atrofiază. Aceleași efecte au loc și într-o relație: găsiți niște ocupații comune și practicați-le umăr la umăr.

Nu fiți obsedați de bani

Banii nu sunt altceva decât un joc în care soții sunt coechipieri, nu adversari. Atunci și victoria le revine amândurora.

Învățați să iertați

Concentrați-vă asupra viitorului, nu asupra trecutului. Nu lăsați trecutul să vă țină captivi. Dacă nu sunt iertate, greșelile din trecut, fie ale dvs., fie ale soției, sunt asemenea unei ancore grele, care împiedică orice mișcare înainte. Iertarea înseamnă libertate și iubire.

Alegeți mereu dragostea

La urma urmei acesta e sfatul care le cuprinde în sine pe toate celelalte. Dacă dragostea este forța motrice a relației, atunci căsnicia voastră este în afara oricărui pericol. “Dragostea nu cade niciodată” (I Cor. 13:8)