Părinți de nota 10

Sfatul unei mamici pentru toate femeile: “Sterge-ti lacrima, da-te cu ruj, ocupa-te de tine…”

O mamica a postat pe pagina personala de Facebook un mesaj emotionant. A fost distribuit de 5000 de ori.

“De la o mămică pentru toate mămicile…

Şterge-ţi lacrima, ia o perie şi perie-ţi părul, spala-ţi faţa, dă-te cu ruj şi fă-ţi o cafea.

Bea cafeaua cât doarme bebe alea 10 minute. Nu da drumul televizorului, nu te uita in telefon, lasă vasele nespălate încă 5 minute, lasa covorul aşa, praful pe mobila nu moare încă 5 minute. Lasă aşa. Ocupă-te de tine! Ocupă-te de liniştea ta 5 minute!

Ştiu! Bebe nu a dormit toată noaptea, nu ştii ce are, nu ştii ce il doare şi simţi că pici. Îţi spui că nu mai poţi! Îţi spui că poate nu eşti făcută să fii mamă. Te învinovăţeşti că nu îl poţi ajuta mai mult înafara de o strangere în braţe.

Te simţi neputincioasă, nervoasă şi nimeni nu te poate ajuta pentru că bebe te vrea doar pe tine. Doar mirosul şi caldura ta il calmeaza.

Deseori îţi vine să arunci, să spargi, să te calmezi într-un fel.

Soarbe din cafea, adulmecă-i mirosul şi adu-ţi aminte de ziua când ai aflat că un suflet va creşte lângă sufletul tău. Adu-ţi aminte de primele mişcări, de primele sughiţuri şi de prima privire dintre voi. Asta înseamnă să fii mamă.

Să plângi, să îţi vină să spargi tot, să ai momente de vinovăţie, ca apoi să te ridici şi să îţi spui că trebuie să fii stâlpul lui de susţinere. Dacă nu ai fi fost o mamă bună pentru el, nu te-ar fi ales să fii mama lui. Ei ne aleg să le fim părinţi.

Ei ne aleg să le fim stâlpi atunci când trebuie să se sprijine când viata îi clatină. Dacă nu am fi perfecte pentru ei, nu le-am fi mame.

Eşti o mamă perfectă pentru puiul tău, eşti o femeie dedicată chiar dacă uneori casa nu ţi-o mai recunoşti, chiar dacă părul e nespălat şi miroşi a transpiraţie pentru că nu ai avut timp seara trecută să faci un dus.

Pensată nu eşti de nu mai ţii minte, epilatul deja e o fantezie şi de aceea mori de cald cu pantaloni lungi vara în unele zile.

Mai ai puţin din cafea, nu? Încă nu se aude niciun zumzet. Bea şi ultima picătură. Eşti încărcată acum. O poţi lua de la capăt.

Suntem mai puternice decat orice forta a naturii pentru că putem rezista şi cu 5 minute de somn în 24 de ore, pentru că putem alina o durere cu o strângere în braţe, pentru că iubim fără să cunoaştem, pentru că zâmbim chiar când ne vine să spargem toate farfuriile şi pentru că am dat viaţă unui pui de om şi am îndurat dureri şi vom îndura pentru el până nu vom mai fi.

Suntem stâlpul societăţii!

Suntem eroine!

Suntem puternice!

Suntem MAME!”, a scris ea pe pagina personala de facebook si ii multumim pentru aceste vorbe minunate!